Samsun'un İlkadım ilçesinde Saathane Meydanı'nda tavuk eti satışıyla uğraşan esnaf Abdullah Akman, kırmızı et ve balığa kıyasla tavuk etinin daha bütçe dostu olması nedeniyle güzel talep gördüğünü belirtti. Akman, tavuk eti fiyatlarının ortalama 100 lira civarında seyrettiğini ve geçen yıla oranla %20’lik bir artış yaşandığını ifade etti. Ayrıca yaz sezonunda mangal ve piknik etkinliklerinin etkisiyle kış aylarına göre satışların daha fazla olduğunu da vurguladı.
"Türkiye'nin en uygun eti tavuk eti"
Saathane Meydanı'nda tavuk eti satışıyla uğraşan esnaf Abdullah Akman, "Ortalama olarak tavuğun kilosu 100 lira bandında. Müşterilerden talep güzel, çünkü balığa ve kırmızı ete göre şu an müşteriler için en uygun et tavuk; hatta Türkiye'nin en uygun eti tavuk eti. Yaz sezonumuzda satışlarımız, kış sezonuna göre daha canlı oluyor, çünkü mangal yapmak isteyenler oluyor. Geçen seneye göre tavuk fiyatlarında 15 lira fark var, yani yüzde 20’lik bir artış oluyor. Kırmızı et çok pahalı; tavuk yemeleri daha bütçe dostu olur. Genel olarak memnunuz, ancak ara ara zamlar geliyor." İfadelerini kullandı.
Kaynak:Emine Temiz Yılmaz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.