Proje ortakları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi, Samsun İl Halk Sağlığı, iştirakçi olarak Samsun Barosu yer alıyor. Ayrıca OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Evrim Erdoğan ve OMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm’den Prof. Dr. İsmet Boz ve Doç. Dr. Kürşat Demiyürek gönüllü olarak projedeki eğitimlerde yer alıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven yaptığı açıklamada, “Proje Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerimizden kadına yönelik saha çalışmalarının nispeten daha yoğun yapıldığı ilçeler olan Bafra, Canik, Çarşamba, Kavak, 19 Mayıs, Terme, Yakakent olmak üzere 7 ilçe müdürlüğünde yürütülecektir. Bu ilçelerde kırsalda kadın çalışmalarında aktif olan ziraat mühendisi, veteriner hekim ve ziraat teknikerlerinden oluşan toplam 28 teknik personel projede 8 günlük bir eğitim alacaklardır. Eğitimler 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Şiddetle Mücadelede Yasal Haklar Ve Mevzuat, Kadın Sağlığı, Kadın Girişimciliği ve Liderlik, İletişim Teknikleri ve Tarımsal Yayım Faaliyetleri' konularını içermektedir. Eğitimleri kurumlardaki uzman kişiler tarafından verilecektir. Ocak-şubat-mart ayları içerisinde eğitimle donanımlı hale gelen teknik personelimiz tarımsal yayım faaliyetleri ile birlikte, proje kapsamında aldıkları eğitim konularının da yer aldığı çiftçi toplantılarıyla, kırsaldaki kadının farkındalıklarını arttıracaklardır” dedi.
KIRSAL ALANDA KADIN FARKINDALIĞININ ARTTIRILMASI PROJESİ
Yayınlanma:
Güncelleme:
Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce yürütülen “Kırsal Alanda Kadın Farkındalığının Arttırılması Projesi”, Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler-2 “Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin Güçlendirilmesi” ortak programı çerçevesinde
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.