Kırtasiye Esnafı Zor Durumda!

Kırtasiye Esnafı Zor Durumda!
Samsun İlkadım ilçesi Saathane Meydanı’nda 50 yıldır kırtasiyecilik yapan bir esnaf, artan fiyatlar ve büyük firmaların yarattığı rekabet nedeniyle işlerin durma noktasına geldiğini belirtiyor.

Son iki yılda işlerinin büyük oranda düştüğünü söyleyen kırtasiye esnafı Fethi Sinecek, büyük marketler ve kurumsal yerlerin kırtasiye malzemeleri satmaya başlamasıyla küçük işletmelerin zor günler yaşadığını vurguladı.

img-1614.jpg

img-1614-001.jpg

"Herkes Kendi İşini Yapsa Herkes Ekmeğini Yer"
Kırtasiye esnafı Fethi Sinecek, rekabetin her geçen gün daha da zorlaştığını ifade ederek, “En küçük bakkal bile kırtasiye malzemesi satıyor. Herkes kendi alanında iş yapsa, herkes ekmeğini yer, ama maalesef böyle olmuyor,” dedi. Büyük marketlerin sektöre girmesiyle işlerinin büyük oranda düştüğünü belirten esnaf, bu durumun sadece kırtasiyeyi değil, diğer küçük esnaf gruplarını da olumsuz etkilediğini söyledi.

img-1614-003.jpg

img-1614-004.jpg

"Fiyatlar %200 Arttı"
Geçen seneye kıyasla satışların %80 oranında düştüğünü dile getiren kırtasiyeci, artan maliyetlerin de işlerini daha da zorlaştırdığını ifade etti. “Geçen yıl 100 TL olan bir kalem, bu yıl 300 TL. Fiyatlar arttıkça vatandaşın alım gücü de azalıyor. Bu da bizim işlerimizi olumsuz etkiliyor. Fiyat söylerken yüzümüz kızarıyor, ama elimizden başka bir şey gelmiyor,” diye ekledi.
Devletten Çözüm Bekliyorlar
Sektördeki bu sıkıntılara karşı bir çözüm bulunmasını isteyen esnaf, devletin küçük esnafı koruyacak adımlar atması gerektiğini söyledi. Kırtasiyeciler, "Büyük marketler ve kurumsal firmalar küçük esnafı bitiriyor. Eğer bu şekilde devam ederse, sadece kırtasiye sektörü değil, diğer küçük işletmeler de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya." diyerek yetkililere seslendi.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel