Kokarca ile biyolojik mücadele

Kokarca ile biyolojik mücadele
Samsun’un Çarşamba ilçesinde, tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca böceğine karşı biyolojik mücadele kapsamında samuray arısı üretimi için çalışmalar devam ediyor.

Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE) ekipleri, kışlak alanlarda kahverengi kokarca böceği erginlerini toplamayı sürdürüyor. Doğal bir biyolojik silah olarak bilinen samuray arılarının üretimi için gerçekleştirilen bu çalışmaların, bölgedeki tarımsal verimi korumaya yönelik önemli bir adım olduğu belirtildi.

Çalışmaların, Kahverengi Kokarca ile mücadele eylem planı çerçevesinde yürütüldüğü ve elde edilen verilerin ilerleyen süreçte üreticilere yol göstereceği kaydedildi.

2-001.jpg

1-001.jpg

Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir