Köktaş'ı Kızdıran Soru!

Köktaş'ı Kızdıran Soru!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na, bir gazeteci tarafından Samsun-Sarp demiryolu projesi sorulduğunda, Samsun eski Milletvekili Fuat Köktaş tepki gösterdi

Bir dizi ziyaret yapmak üzere Samsun’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk olarak Ömer Halisdemir Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, 2017’de Samsun-Sarp demiryolu ihalesinin yapılacağına dair sorusu üzerine, Samsun eski Milletvekili Fuat Köktaş, "Daha sorduğun soruyu bilmiyorsun" diyerek tepki gösterdi. Gazeteci ise "Canlı yayının linkini size göndereceğim" dedi.

"Fuat Köktaş Canlı Yayında Söyledi"
Samsun-Sarp demiryolu ihalesinin 2017’de yapılacağı ve inşaata başlanılacağı söylenmişti. O dönemin milletvekillerinden başta Fuat Köktaş, bunu canlı yayında dile getirmişti. Ancak o dönemin Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, istimlak maliyetlerinin yüksek olduğu gerekçesiyle projenin iptal edilmesini uygun görmüş. Bu kararın ardından, 2-3 ay sonra dönemin Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu projeyi tekrar gündeme almış. 2023 seçimlerine yakın bir tarihte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, projenin Kırıkkale, Çorum, Amasya, Samsun kısmının tamamlandığını ve 2023 yatırım planına alındığını belirtmişti. Bu açıklamadan 2,5 ay sonra ise Devlet Demiryolları Genel Müdürü, Samsun-Sarp tren projesinin 2053 Ulaştırma Planı'na dahil edildiğini açıklamıştı. Kısacası, proje hakkında bir bilgi kirliliği ve karmaşa söz konusu. Bu nedenle, projenin varlığı, ihalesi ve hangi aşamada olduğu belirsizliğini koruyor.

"Köktaş'ı Bakan Bile Susturamadı"
Köktaş'ın tepkisini yatıştırmaya çalışan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun çabalarına rağmen, Fuat Köktaş susturulamadı. Bakan, "Fuat Köktaş vekilimiz, sataşma olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Ben bilgilendirmeye çalışayım, eksik bir şey kalırsa onu da beraber toparlayalım" demekle yetindi.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset