TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Üreticilerimiz büyükbaş hayvanlarını sattı, elde hayvan kalmadı,bazı illerimizde üreticilerimizin elinde az da olsa küçükbaşhayvan kalırken, Et ve Süt Kurumu’na hayvan kestirmek için çok fazla başvuru olmayacağını tahmin ediyoruz,fiyatlar, Kurban Bayramı öncesi açıkladığımız seviyelerde gerçekleşti,satışların iyi olması, üreticinin elinde hayvan kalmamasıdolayısıyla tüccarların kurbanlıkları ucuza kapatmasının önüne geçti” diye konuştu.
Kurbanlık Satışları Üreticinin Yüzünü Güldürdü Ziraat Odalarından aldıkları bilgilere göre, fiyatların makul seviyelerde şekillenmiş olmasının talebi artırdığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Fiyatlar Kurban Bayramı öncesi kamuoyuna açıkladığımız seviyelerde gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 230 bin büyükbaş, 3 milyon 830 bin küçükbaş hayvan vardı. Kurban Bayramlarında 850 bini büyükbaş, 2 milyon 300 bini küçükbaş olmak üzere 3 milyon 150 bin dolayında hayvan kesimi yapılıyordu. Yıllık ortalama kesilen büyükbaş hayvanın 1,5 katı, küçükbaş hayvanın 1,7 katı kurbanlık hayvan vardı. Buna dayanarak, vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan bulmakta sıkıntı yaşamayacaklarını belirtmiştik. Nitekim öyle oldu. Kurbanlık sıkıntısı yaşanmadı. Satılan hayvan sayısı geçen yıla göre daha fazla gerçekleşti. Elde büyükbaş kurbanlık hayvan kalmadı. Az da olsa küçükbaş kurbanlık kaldı ki bu da önemli bir sorun yaratmayacak.”
-Tüccar ucuza kapatamadı-
Satışların iyi olmasının, üreticilerin elinde hayvan kalmaması dolayısıyla tüccarların kurbanlıkları ucuza kapatmalarının önüne geçtiğine dikkati çeken Bayraktar, “Tüccara fırsat doğmadı, üreticimiz mağdur olmadı. Balıkesir, Kastamonu, Antalya gibi bazı illerimizde elde kalan küçükbaş hayvanların da ciddi bir sorun teşkil etmeyeceğini Ziraat Odası Başkanlarımız ifade ettiler. Et ve Süt Kurumu’na hayvan kestirmek için önemli bir başvuru olmayacağını tahmin ediyoruz” dedi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.