Mevlid-i Nebi Şahsiyetin rehberidir"

Mevlid-i Nebi Şahsiyetin rehberidir"
Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır Mevlid-i Nebi haftası münasebeti ile açıklamalarda bulundu.

15- 22 Eylül arasında gerçekleşen Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır gazetemize açıklamalarda bulundu.

İl Müftüsü Seyfullah Çakır, bu sene ki Mevlid-i Nebi konusunun “Hz. Peygamber ve Şahsiyet inşasıdır" diyerek yaptığı açıklamada "Yüce Rabbimiz, insanı en güzel şekilde yaratmış; akıl ve irade ile donatmış, doğru yolu göstererek onu iyilik ve kötülükle imtihana tabi tutmuştur.Yaratıcısına nasıl bi kul olmasını gerektiğini, O’na nasıl ibadet edeceğini, çevresiyle olan ilişkilerinde nasıl davranması gerektiğini ve ebedî hayata nasıl hazırlanacağını, Kuran’ın hayata yansıyan hali olan peygamberler vasıtasıyla gösterilmiştir. Bu emredilen dosdoğru yolda önce peygamberleri yürümüş ve bizlere örnek olmuşlardır. “Hikmet dolu Kur’an’a andolsun ki, sen kesinlikle dosdoğru bir yolda yürümek üzere gönderilmiş peygamberlerden birisin.” (Yasin, 36/1-4) buyurmuştur." diye ifade etti.
"Onun örnek alınmasını emretmiştir"
Örnek alınması gerektiğini vurgulayan Müftü Seyfullah Çakır "Mümin şahsiyetinin inşasında iki temel kaynak vardır:Kur’an-ı Kerim ve sünnet-i nebeviyye. Bu iki temel kaynağın ışığında oluşan mümin şahsiyeti, eşsiz ve örnek bir insan karakterini oluşturur. Allah Teâlâ, Kur’an-ı Kerim’de Hz. Peygamber’e(sas) itaati emrettiği gibi O’nun (sas) örnek alınmasını da emretmiştir. Ayet-i kerimede “Ant olsun ki Allah Resûlü’nde siziniçin; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çokça zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.”buyurulmuştur" ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.
"Mevlid-i Nebi Haftamız hayırlara vesile getirmesini temenni ediyorum"
Filistinde ki insanların kurtuluşa ermesini temenni eden Müftü Çakır "Şahsiyetli Müslüman; kâmil imanı,derin ilmi, salih amelleri ve ihlasıyla dünyaya örnek olan eşsiz bir insandır. Ne güzel tarif etmiş sevgililer sevgilisi; “Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu (zarar görmediği) kimsedir. Mümin de halkın canları ve malları konusunda kendisinden emin olduğu kimsedir.” Bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftamızın ve Din Görevlileri Haftamızın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, Filistin’deki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."dedi.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel