MEYDANDAN DOĞAN'A SESLENİYOR : “DONUYORUM!”

MEYDANDAN DOĞAN'A SESLENİYOR : “DONUYORUM!”
Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda güvercin yemi satarak hayvanlara ve vatandaşlara hizmet eden 70 yaşındaki Kemal Parlak, ‘Soğukta donuyorum, kulübeye ihtiyacım var.’ diyerek SBB Başkanı Doğan’a seslendi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, hem çocukları mutlu eden hem de hayvanların karnını doyuran 70 yaşındaki yemci Kemal Parlak, derdini dile getirdi. Geçmiş yıllarda taksicilik yapan Parlak, son yıllarda manevi duyguları önde tutarak güvercinlerle ilgileniyor. İşini severek ve gönülden yapan Parlak, bazen durumu olmayan vatandaşlara karşılıksız yem vermekten mutluluk duyuyor. Özellikle soğuk havalarda vatandaşlara ve hayvanlara olan hizmeti sağlamakta zorlandığını, üşüyerek hastanelik olduğunu ifade eden Parlak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’dan, kışın bu hizmeti sorunsuz yapabilmek için tek kişilik bir kulübe talep ediyor.

img-2329.jpg

img-2333.jpg


"Kuş yemi satmayı ve dağıtmayı çok seviyorum"
Cumhuriyet Meydanından anne ve babalara seslenerek hayvanlara karşı çocukları daha duyarlı yetiştirmenin önemini belirten 70 yaşındaki Kemal Parlak, “Taksicilik mesleğinden emekli oldum. 5-6 senedir de kuş yemi satıyorum. Eskiden burada başka bir arkadaş vardı, sonra ben geldim. 60 senedir Cumhuriyet Meydanı'nda taksicilik yapıyordum, şu an ise buradayım. Kuş yemi satmayı ve dağıtmayı çok seviyorum, çünkü benim işim çocuklarla. Yetişkinlere de hizmet ediyorum ama işim ağırlıklı olarak çocuklarla. Kendi çocuğuna nasıl davranıyorsan, onlara da aynı şefkatle davranacaksın. Yem dağıtarak hem çocuklar mutlu oluyor hem de hayvanların karnı doyuyor. Ancak bazı çocuklar hayvanlara zarar veriyor; tekme atıyorlar, üstlerine basıyorlar. Böyle şeylerden rahatsızım ama çocuklar bilmez. Anneleri tembih etmeleri lazım. Anneleri, ‘Yavrum, bunlar kuş, bunlara tekme atılmaz,’ demeli. Hayvanlar ölüyor, yavruları da ölüyor dolayısıyla. Annelerin, ‘Yapma,’ demesi lazım, sahip çıkmaları lazım. En büyük öğretmen anne babadır. Eğer büyükler evde ve dışarıda ne yaparsa, çocuk da aynısını yapar." İfadeleri kullandı.

img-2331.jpg

img-2339.jpg


"Allah rızası için küçük bir büfe istiyorum. Donuyorum."
Soğuk havalardan olumsuz etkilendiğini ve bu nedenle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'dan kulübe talep eden Parlak, "Satışlarımız iyi, şükürler olsun. Hizmet ediyorum güvercinlerime, hayvanlarıma. Ben banyo yapıyorum, onların da yapması lazım yoksa bitlenirler. Maddi değil de manevi açıdan daha çok ön planda tutuyorum bu işi. Uzaklardan su taşıyorum; 70 yaşındayım, günde 7 kova su taşıyorum. Kışın işim çok zor, yağmurun altında hayvanları bekliyorum. Hayvanlara ve vatandaşa hizmet etmek istiyorum. Halit Doğan başkanımızdan küçük bir kulübe yapmasını istiyorum. Üstüne Samsun Büyükşehir Belediyesi tabelası da asılsa güzel olur. Rica ediyoruz. 3 gün gelmesem, bu güvercinlerin, hayvanların yavruları ölür. Kışın bir şemsiyenin altına sığınıyorum ama donuyorum, üşüyorum, cereyan yapıyor. Başkanımızdan rica ediyorum, Allah rızası için küçük bir büfe istiyorum. Hastaneden kurtulamıyorum. Türkiye'nin her tarafında küçük kulübeler var, burada da olması lazım. Çocuklara, hayvanlara hizmet ediyorum. Durumu olmayanlara ücretsiz de yem veriyorum. Ben bir insanın sığacağı kadar bir büfe istiyorum. Yaz kış buradayım." Diye konuştu.

img-2341.jpg

img-2332.jpg

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel