Milletvekili Mustafa Demir, "Biz ekmeği öpüp baş üstüne koyan bir Milletiz'

Milletvekili Mustafa Demir, Biz ekmeği öpüp baş üstüne koyan bir Milletiz
Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, ekmeğin vatandaşın sofrasına kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatta ulaşmasının önemli olduğunu belirterek, "Biz ekmeği öpüp baş üstüne koyan bir milletiniz, özellikle israfın önlen

 

HABER – FOTO: Ayhan GONCA

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Fırıncılar Odası'nı ziyaret etti. AK Parti il başkan yardımcıları Hasan Uzunlar, Adnan Varol, il yönetim kurulu üyesi İsmail Şen ve teşkilat üyelerinin eşlik ettiği Milletvekili Mustafa Demir, oda başkanı Ali Yiğit ve yönetim kurulu üyelerince karşılandı.  Oda faaliyetleri hakkında bilgi alan Milletvekili Demir, vatandaşın sofrasının vazgeçilmez yiyeceği olan emek konusunun üzerinde durulması ve tüketim noktasında en dikkat edilmesi gereken gıdaların başında geldiğini söyledi.

 

Ekmeğin sofraların vazgeçilmez yiyeceği olması nedeniyle sağlık, kalite, alım gücü ve israf noktasında değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Demir, üreticilerin özellikle sağlıklı ve kaliteli emek üretiminden taviz vermemesi gerektiğini kaydetti.  Türk kültüründe ekmeğin ayrı bir yeri olduğunu, yerde görülse dahi öpülüp yüksek bir yere konduğunu hatırlatan Demir, "Üreticilerimiz ve halkımız ekmeğin değerinin farkında. Ülkemizde ekmek israfı noktasında eksiklerimiz var. İsrafı oturup düşünmemiz gerekli. Tüm vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti göstererek artık ekmekleri çöpe atmak yerine başka şekilde değerlendirme ile bu vebalden kurtulmamız şart. Ekmeği sadece buğday, un, hamur olarak görmemeliyiz. Fırıncılarımıza da vatandaşlarımıza da unlu gıdalar konusunda önemli görevler düşüyor. Dünyada milyonlarca insan gıda bulamadığı için hayatlarını kaybediyor. Halkımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.

 

Beyaz ekmeğin sofralardan kaldırılması noktasında gerekli özenin gösterilmesi konusunda tavsiyede bulunan Demir, tüketimin tercihlerinin artık değişmesi gerektiğini, öz buğday unundan üretilen, kepek oranı yüksek ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.  Fırıncılar odasının üzerine büyük görevlerin düştüğünü ifade eden Demir, sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılmasına hazır olunduğunu da sözlerine ekledi. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit ise, fırıncıların sorunları hakkında bilgi verdi, talep ve önerileri aktardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir