Milletvekili Usta’dan kanun teklifi

Milletvekili Usta’dan kanun teklifi
Milletvekili Usta’dan kanun teklifi

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda taşeronlara kadro verilmesi hakkında KİT’lerde çalışanlar ve personel giderlerinin en az %70 olması şartına takılanlar için “İşi yarım bırakmamak lazım” demiş, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çalışanları için de kadro istemişti.

SYDV ÇALIŞANLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

TBMM Genel Kurulunda, “Sosyal yardımlaşma vakıflarında çalışan insanlarımız var, yaklaşık on bin kişi. Biliyorsunuz, sosyal yardımlaşma vakıfları ciddi bir iş görüyor, ciddi bir hizmet görüyorlar; kullandıkları kaynak kamu kaynağı, yaptıkları iş aslında bir kamu görevi; işe alınış tarzlarına baktığımızda, bir memurda aranan şartların hepsi aranıyor, sınavla giriliyor, lisans mezunu olma şartı aranıyor yani tamamen bir memuriyete giriş şartlarını da taşıyor bu arkadaşlar fakat bunlar bu kapsamda değerlendirilmiyor, bunlara da kadro verilmeli.” diyen Usta, sosyal medya hesabından, SYDV çalışanlarına kadro verilmesini düzenleyen Kanun Teklifini, gerekçeleri ile TBMM Başkanlığına ilettiğini duyurdu.

KAMU HİZMETİ YAPIYORLAR

Kanun Teklifinin gerekçesinde, “Ülkemizin değişik il ve ilçelerinde bulunan bin adet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yaklaşık 10 bin personel çalışmaktadır. Yaklaşık 30 milyon vatandaşımıza 40 farklı yardım kalemi ulaştıran bu personeller, kamusal bir hizmet yürütmektedir.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında çalışanlar; yıllık maaş artışı, kıdem artışı, eğitim bilgilerinin güncellenmesi (lisans, yüksek lisans, doktora vb.) konularında devletin verdiği haklardan, ilçelerdeki mütevelli heyetlerinin farklı uygulamaları sebebiyle eşit bir şekilde yararlanamamaktadır. Çalışanların tayin talepleri karşılanamamakta ve aile birliktelikleri sağlanamamaktadır. Vakıftan vakıfa geçişin sağlanabildiği durumlarda ise çalışanlar, bir takım tazminat ve haklardan feragat etmek durumunda kalmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

MEMUR OLMA ŞARTLARINI TAŞIYORLAR

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları, KPSS puanı ile mülakata girmeye hak kazanarak güven ve liyakat esaslarına göre devlet memuru olabilme şartlarına sahip olmaları halinde işe alınmaktadır. Devlet memuru olma şartlarına sahip eğitimli çalışanlar, gelecek kaygısı duymaları nedeniyle vakıflardaki işlerini sevmelerine ve bu işlerde tecrübe kazanmalarına rağmen KPSS puanları ile başka kurumlara başvurmaya devam etmektedir. Nitelikli personel her yıl KPSS atamalarında vakıflardan ayrılarak başka kurumlara geçmekte, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları nitelikli ve tecrübeli personellerini kaybetmektedir.” diyen Usta, “Bu sıkıntılar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yasal ve hiyerarşik olarak net bir şekilde Aile Bakanlığı’na bağlı olmamasından kaynaklanmaktadır. Bu kanun teklifi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarının sorunlarının giderilmesi amaçlanmıştır.” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir