"MİLLİ SERVETİMİZ YOK OLUYOR"

"MİLLİ SERVETİMİZ YOK OLUYOR"
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı, kokarca zararlısının ciddi boyutlara ulaştığını ve bu durumun fındığın verimini düşürerek üreticiyi zor durumda bıraktığını belirtti.

Fındık üreticisinin çilesi haline gelen kokarca zararlısı, ciddi boyutlara ulaşmış ve bazı çiftçiler tüccarların almadığı fındıkları yollara dökmüştü. Fındık üreticisi olan Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, "Bu kokarca, bizim fındığımızın randımanını düşürdüğü için tüccarlar almıyor. Sonra da vatandaş meydanlarda fındığını sokaklara döküyor," ifadelerini kullanarak milli servetin yok olduğunu aktardı.

TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART

Kokarca zararlısını ciddi boyutlara ulaştığını bunun için tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, "Samsun ve bölgemizin en önemli mahsullerinden, geçim kaynaklarından bir tanesi fındık. Benim de geçim kaynaklarımdan bir tanesi fındık. İnsan, insandan ne kadar etkilenir? Çok etkilenir. Dolayısıyla iki tane çiftçi yan yana olunca, olumsuzluklardan da birlikte etkileniyor, olumlulardan da. Komşusuna yaptığı faydalı bir şey kendisine de faydalıdır. Ben, son günlere kadar kokarcanın bu kadar zararlı bir şey olduğunu düşünmemiştim. Ama maalesef bununla vatandaşlarımız tek başına mücadele edemezler. Vatandaşlarımızın kendi mahsulünü ilaçlaması da yeterli değil. Çünkü bu, topyekûn tarım politikası olmalı ki çözüme ulaşabilsin. Tedbirin önceden alınması lazım. Nasıl yapılacağı konusunda tarım uzmanlarından yardım alınması lazım. Faydalı olur diye ümit ediyorum." Dedi.

"BİZ BU OLUMSUZLUĞU YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİLİZ"

Kokarca Zararlısından dolayı Milli Servetin Yok olduğunu belirten Salih Şen, "Sadece birkaç kişinin aldığı tedbirler yeterli değil. Komşundaki kokarcalar bizi etkiliyor. Ekili alanların korunması üzerine Tarım Bakanlığı'nın bir politika uygulaması ve bölgemizde uyarlaması faydalı olur diye düşünüyorum. Bu kokarca, bizim fındığımızın randımanını düşürdüğü için tüccarlar almıyor. Sonra da vatandaş meydanlarda fındığını sokaklara döküyor. Bu plansızlık, her konuda olduğu gibi tarımda da en büyük sıkıntımız. Milli servet yok oluyor. Biz bu olumsuzluğu yaşamak zorunda değiliz." İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset