Minyatür sekiz köşe kasket kursu dikkat çekiyor

Minyatür sekiz köşe kasket kursu dikkat çekiyor
Çarşamba Ev Hanımları Derneği Halk Eğitim ve İŞKUR aracılığı ile ilçe de üyelerine sekiz köşe Çarşamba kasketi dikme kursu açtı. Kurs son sürat devam ederken, minyatür sekiz köşe kasket her alanda kullanılması için çalışmalar sürdürülüyor

İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile Çarşamba Ev Hanımları Derneğince hazırlanan minyatür Çarşamba sembolü sekiz köşe kasket dikme kursu dernek binasında sürüyor. Kurs bir buçuk aylık sürecek ve kurs sonunda minyatür sekiz köşe kasketi Türkiye ve yurt dışında sembol olarak işletme ve kurumlar da kullanılmasını sağlamak istiyorlar. Kursa 14 kursiyer  katılırken 7-8 kursiyer ise gönüllü olarak görev yaptığı öğrenildi. İlk etapta minyatür sekiz köşe kasket patentini alarak kurs başlatıldı. Kursun tamamlanmasının akabinde hem ilçeyi tanıtmak hem de ev hanımlarını iş sahibi yapmak için mücadeleyi sürdürdükleri belirtildi.

kasket1.jpg

Minyatür  sekiz köşe kasket kursu konusunda da yaptığı açıklamasında Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, "Her Çarşamba'lının iş yerinde sekiz köşe kasket bulunmalı. Şimdiden Minyatür sekiz köşe kasket için sipariş alıyoruz. Çarşamba'ya has minyatür sekiz köşe kasketimizin patenti de aldık. Yakın da büyük boy olarak sekiz köşe kaskette üretmeye hazırlanıyoruz. İlk hedefimiz masalarda, düğün, nişan ve erkek çocuğu doğumlarında kısaca özel günlere de minyatür sekiz köşe kasket tedarik edilebiliyoruz. Minyatür sekiz köşe kasketimizi istenildiği takdirde nikah şekeri şeklinde kesimle orijinal şekilde hazırlayıp isteyene sunabiliyoruz. Her renkten, sağlıklı bir ürün Çarşamba'nın kasketi olmazsa olmazlardandır. Ev hanımları, sekiz köşe kasketleri eşlerine saygı noktasında bu minyatür kasketlerimizi ilk önce eşlerine hediye ederek kullanımın yolunu açtılar. Aynı zaman da internet üzerinden de aksesuar, nikah ve düğünlerde misafirlere dağıtılması için satışlarımızı da başlattık. Önümüzde ki süreçte de yurt dışına ihraç dahi planlıyor hatta ihraç için istekler de gelmeye de başladı." dedi.
kasket2.jpg

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Kenan GÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber