MÖD öğrencilerinden “Mimarlık Günleri” 

MÖD öğrencilerinden “Mimarlık Günleri” 
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından geçen yıl Samsun’da kurulan Mimarlık Öğrencileri Derneği (MÖD), 1. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Mimarlık Günleri etkinliği düzenledi

Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde başlayan 3 günlük etkinlikte, mimarlık fakülteleri öğrencilerinin hem kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak hem de akademik ve sosyal yönden gelişmelerine yardımcı olacak seminerler, yapı ürünleri tanıtımı ve benzeri bileşenlerden oluşan 'Kariyer Zirvesi' programı yapılacak. Programda, mesleğinde önde gelen mimarlar, tasarımcılar, mimarlık eğitimine katkı sağlayan akademisyenler, mimarlık ve yapı alanında üretici firmalar ve eğitim camiasından davetliler katılacak. Etkinlik, Samsun gezisi ile sona erecek. 
Mimarlık Günleri programının açılış töreninde konuşan MÖD Başkanı Kaan Öztürk, derneğin mimarlık eğitimi alan öğrenciler arasındaki etkileşimi, mimarlık öğrencilerinin sosyal yaşamdaki birlikteliklerini, mesleki gelişimlerini artırmayı amaçladığını söyledi. Öztürk, bu amaç doğrultusunda ulusal ve uluslararası platformlarda bireysel ve kurumsal düzeyde iletişim, işbirliği ve yardımlaşmanın sağlanacağı koşulları ve ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. 

aw321556_02-(1).jpg
Fakülte öğrencilerine hitap eden OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, önemli tavsiyelerde bulundu. Etkinlik ile pratik eğitim alan öğrencileri sahadaki uygulamacılarla buluşturmak istediklerini ifade eden Prof. Dr. Oktay, “Sizler, bizlerden farklı olarak küreselleşme dönemi mimarları olacaksınız. Çok büyük şanslarla karşı karşıyasınız. Kitaplardan çıkacak, dünyaya çok kolay açılacaksınız. Ama çok çaba harcamalısınız. İnternetten değil, ülkeler görüp farklı uygulamalar yapmalısınız. Yabancı mimarların bilgi ve tecrübelerinden istifade etmelisiniz. Hayallerinize uluşmak için kendinize yatırım yapmalısınız. Bu nedenle en az çok iyi 2 yabancı dil bilmenizsiniz. Bilginizi artırın. Mimarlık, bir binayı iyi çizmek sanatı değildir. Mimarlık, bir yaşam çevresi oluşturma sanatıdır. Karmaşık ve sofistike bir bilimdir. Bu bilinçle hareket ederek, mesleğinizi en iyi şekilde yapmalısınız” diye konuştu. 

aw321556_05.jpg
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ise şehirdeki değişimlerden söz ederek, belediyenin hizmet ve çalışmalarını anlattı. Öğrencileri Samsun’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Öncel, “Böyle bir etkinliği düzenlemenizden dolayı gençliğe olan güvenim ve inancım daha yükseliyor. Bu, siz gençlerin başarıya adım attığınızı göstermektedir. Siz de fikirlerinizi, projelerini bize sunabilir, biz de bunları değerlendirebiliriz. Samsun’u kentsel dönüşüm projelerimiz kapsamında önemli oranda değiştirdik. Kent içindeki birçok yapıyı, şehir dışına taşıyarak, insanlarımızın yaşam konforunu artırdık. Peyzaj ve rekreasyon düzenlemeleri ile halkımızın istifadesine sunduk. Eski konak, han, köprü ve benzeri yapıları restore ederek, yaşamın içine dahil ediyoruz. Sizler de mesleğinizde çok sayıda başarılara imza atacak, kalıcı eserler bırakacaksınız. Ülkemize iz bırakacak kalıcı ve değerli eserler yaparak, insan yaşamını kolaylaştıracağınıza inanıyorum. Mimarlık Günleri etkinliğinin sizlere büyük kazanımlar sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Açılış programının ardından özel sektör tarafından kurulan stantlar gezilerek, bilgiler alındı. 
Etkinliğe Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile bazı dernekler de destek verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir