“Nerede verilen sözler!”

“Nerede verilen sözler!”
Samsun Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Turhan Akşen ve Bizim Samsun TV Genel Yayın Yönetmeni İsmet Aktaş, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Derneği başkanına tepki gösterdiler.

Geçtiğimiz günlerde Atakum Belediyesi'nde basın emekçisi olarak çalışan Zerrin Somuncu, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevinden alınıp temizlik görevlisi yapıldı. 24 Temmuz Basın Bayramı gününde Anadolu Basın Birliği Samsun Şube Başkanı Turhan Akşen, basın emekçisi Zerrin Somuncu'nun yanında durarak Atakum Belediyesi'ne siyah çelenk bıraktı. Ayrıca Başkan Turhan Akşen ve gazeteci İsmet Aktaş, Anadolu Basın Birliği Çalıştayı'nda "Atakum Belediyesi'nin önünde yatmazsam şerefsizim" diyen cemiyet başkanına sert tepki göstererek, "Cemiyet başkanları nerede? Biz burada sesimizi duyuruyoruz ama onlar yok," ifadelerini kullandılar.

"Şerefsizim yatmazsam diyen cemiyet başkanı nerede?"

Atakum Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştiren Anadolu Basın Birliği Samsun Şube Başkanı Turhan Akşen, "Öncelikle burada bizi yalnız bırakmayan meslektaşlarıma teşekkür ederim. Ancak gönül isterdi ki Samsun'da bulunan cemiyet başkanları da buraya gelsin, Zerrin kardeşimizin yanında dursun. Hatta Anadolu Basın Çalıştayı'nda 'Atakum Belediyesi'nin önünde yatmazsam şerefsizim' diyen cemiyet başkanı vardı. Bu 24 Temmuz Basın Bayramı ama basın emekçisine haksızlığa uğrayan meslektaşımıza bir cemiyet başkanı bile sahip çıkmadı. Gördüğünüz üzere Anadolu Basın Birliği olarak biz buradayız, ya söz veren cemiyet başkanları nerede? Soruyorum size, Anadolu Basın Birliği Çalıştayı'nda 'Belediyenin önünde yatmazsam şerefsizim' diyen cemiyet başkanı nerede? Burada bizim meslektaşlarımız mağdur edilmekte. Bugün Zerrin Hanım, yarın başka birisi. Biz sadece adalet istiyoruz, başka bir şey değil," diye ifade etti.

"Gazetecilerin yanındayız diyenler nerede?"

Söz verip sözünde durmayan cemiyet başkanlığı yapamaz diyen Bizim Samsun TV Genel Yayın Yönetmeni İsmet Aktaş, "Anadolu Basın Samsun Şube Başkanı Akşen abim, dernek ve cemiyet başkanlarını buraya davet etti. Anadolu Basın Birliği'nin çalıştayında 'gazetecilerin yanındayız' diyenlere buradan soruyoruz: Bu iş sözle mi oluyor, lafla mı? O gün ayağa kalkmıştınız, Zerrin Hanım'a her zaman yanındayız diyordunuz. Şimdi neden yoksunuz? Hiçbir zaman gazetecilerin yanında olmadınız, şimdi de olmanızı beklemiyoruz ama verdiğiniz sözleri tutun bari. Onu yapın bir cemiyet başkanı olarak," şeklinde konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir