Okul önlükleri rant kapısı mı?

Okul önlükleri rant kapısı mı?
Çarşamba’da 2011,2012 eğitim öğretim sezonu başlamadan önce özellikle İlköğretim okul üniformalarını yeniden değiştirilmesi veliler tarafından tepki ile karşılanırken, Üniforma değiştirerek birileri rant mı sağıyor şeklinde yorumlara neden oldu

    Tüm Türkiye’ de önümüzde ki hafta 20011-2012 eğitim öğretim sezonunun ilk zilinin çalmasına hazırlanırken, öğrencileri kitap kırtasiye ve okul malzemeleri heyecanı sardı. Okulların açılması ile birlikte İlçede ki öğrenci velileri ise bir başka hayal kırıklığına uğradı. İlçede eğitim veren yaklaşık tüm okullarda öğrencilerin giydikleri okul üniformalarının değiştirilmesi özellikle velileri kara kara düşündürürken aynı zamanda da tepkiye neden oldu.

 

     Bazı veliler 3-4 öğrenci okula gönderdiklerini ve henüz geçtiğimiz yıl okul kıyafetlerini yeni aldıklarını onlarca lira harcadıklarını dile getirerek, “Okullarda üniforma, elbise her ne ad veriliyorsa ya serbest bırakılsın ya da sürekli değiştirilmesin. Bizler memur maaşı ile zar zor geçiniyoruz. Çoğu aile çocuklarına her yıl elbise alamıyor. Ama Milli Eğitimde görev alan Müdürler ve okul yöneticileri velileri hiç düşünmüyor. Her yıl üniforma değiştirmekten biz bıktık olar bıkmadı. Bu nasıl bir iş hiç mi bu konuları takip eden yasal işlem yapan bir yetkili yok. Bu nasıl bir mantıktır. Bu elbise satışı ve alışından kimler rant sağlıyor, kazanç sağlıyor araştırılmalıdır. Şimdi 3-4 öğrencisi olan bir veli geçen yıl aldığı elbiselere onlarca para ödedik şimdi onları atıp yenisini mi alacağız. Bize hiç kimse acımıyor mu?. Milli Eğitim Bakanlığı, Müdürlükleri ne yapıyor. Kimseden ses ve tepki çıkmıyor” diyerek şöyle devam ettiler.

     Bu yıl Çarşamba’ da hemen hemen okul üniforması değiştirmeyen okul kalmadı gibi bir şey. Hangi tuhafiyecinin önüne gitsek yeni kıyafetler. Bizler de hangisini alacağımızı şaşırdığımız gibi alacak maddi imkânımızda yok. Kitaplardan kurtulduk derken şimdi kıyafetler moda oldu. Okul başlayınca da dergiler, bilmem yardımcı kitaplar başımıza bela oluyor. Bu nasıl bir Milli Eğitimdir. Sonrada öğrenciden, ailesinden başarı ve destek beliyorlar. Bizim bu sıkıntımıza acil birileri önlem alarak bu kıyafet işini kısa sürede çözmelidirler. Aksi takdirde yeni kıyafet almayacağız. Bu gün bir kıyafetten az 200 liradan başlıyor. 4 öğrencisi olan bir veli 400 lirayı sokağa mı atacak. Birileri bu işten rant mı sağlıyor bilemiyoruz. Bizim de artık dayanacak gücümüz kalmadı” diyerek isyan ettiler.

 

     Bu arada kıyafet satışı yapan firmalar konusunda da bazı sıkıntılar olması üzerine tuhafiyecilere giderek kıyafetleri ve fiyatlarını sorduk. Bazı okul kıyafetleri satan tuhafiyeciler geçtiğimiz yıllarda Çarşamba’ da 3,4 tuhafiyecinin bu işi yaptığını ancak bu yıl sayının daha fazla olduğunu belirttiler. Bazı tuhafiyeciler ise kıyafetleri özellikle bir tuhafiyeci ile okul yöneticilerinin birlikte belirlediğini iddia ederek, biz yeni kıyafetleri öğrenip işyerimize getirene kadar o firma yeterince satış yapıyor. Bizlere ise sıkıntılı olanlar kalıyor. Bizlerinde çalışan personeli var. Bunu bir düzene sokmalıdırlar. Bazı okul yöneticileri okul kıyafetlerini hangi tuhafiyeciden alması gerektiğine kadar velileri yönlendiriyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hala ortada yok. Lütfen yetkililer bu konulara çözüm bulsun. Veliler kadar bizlerde bu konudan sıkıntı duyuyoruz şeklinde ilginç yaklaşımlarda ve tepkilerde bulundular.

HABER MERKEZİ   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber