YÖK Başkanlığında 16 Üniversiteden 13 Rektör ataması gerçekleştirilmiş, kalan 3 Üniversiteden 48 yıllık OMÜ Rektörlüğüne ithal isimden çok, OMÜ’nün 50. kuruluş yıldönümünü yine kendi içinden bir rektörle kutlamak istediğini dillendiren akademisyenler “Başka olasılık bu Üniversiteye ihanet olur” ifadelerini kullandıkları iddia ediliyor.
“ADAYLAR ELENİRKEN ÖNE ÇIKAN İSİMLER”
OMÜ Rektörlüğü için 60 isimden fazla adayın müracaat etmiş olmasına rağmen, üniversite dışından bazı isimlerin siyasi baskı ve ricaları ile ön plana çıkartılmaya çalışıldığı iddiaları her kesimden tepki almaya devam ediyor. OMÜ Bünyesinde görev yapmakta olan ve iç dinamikleri yakından bilen tanıyan isimler dururken bazı siyasilerin öngörüleri ve istekleri ile başka Üniversitelerden ithal rektör isim olarak Erzincan Üniversitesinden Biyoloji Bölüm Profesörlerinden Prof. Dr. Ali Kandemir’in adı ön plana çıktığı iddiası üzerine kendi bünyesinde görev yapmakta olan Prof. Dr. Emin Kasap, Prof. Dr. M. Ali Cengiz ve Prof. Dr. Fatih Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Prof. Dr. Hamza Çalışıcı ve mevcut Rektör Yavuz Ünal isimleri arasına gidip geldiği iddia ediliyor.
PROF. DR. EMİN KASAP, “5 TESİS, İKİ MESAİ İLE GÜÇLÜ YÖNETİM”
Haber Expres Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda aday isimlerden Prof. Dr. Emin Kasap’ın projeleri dikkat çekiyor. Kasap’ın projeleri için yakın çevresine, “60 aday arasında bizde varız bekliyoruz. Allah nasip ederse çok büyük hayallerimiz var. Bir yıl içinde Üniversiteye döner sermaye olarak para kazandıracak 5 tesis kurarak Üniversiteyi kendi ayakları üstünde tutacak ve gelen paralarla Öğretim üyelerine teşvik olarak dağıtmayı ve bilimsel yayın, makale, projelerimizi otomatik olarak yükselteceğiz” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.
“KASAP’IN PROJELERİ DİKKAT ÇEKİYOR”
Kasap’ın “OMÜ’de çok sorunlarımız var. Bunlardın başında otopark, hastane sorunlarımız var. Hepsinin ve fazlasının farkındayız. Bunların dışında çok daha güçlü projelerimiz mevcut bizi uygun gördükleri anda gece gündüz demeden günde iki mesai yaparak çalışacağız. Günü ikiye bölünüp 8-17 arası sahada 17-23 arası rektörlükte çalışmalar devam edecek. Bölüm başkanlarından dekanlara, dekandan rektöre kadar yürüyen değil koşan, genç ve dinamik bir ekip oluşturulacak. Üniversitenin bir sanayi merkezi haline getirilmesinin sağlanacak, her alanda üreten, üretmekle kalmayıp ürettiğini AR-GE ve inovasyonla birleştirerek patent, proje ve bilimsel yayınlarla destekleyen bir üretim anlayışı benimsenecektir, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Mühendislik, Sağlık Bilimleri alanlarında ayrı ayrı fikirler üretebilecek, üretilen fikirlerin hızla uygulamaya konulacağı beyin takımları oluşturulacaktır. Teknopark’ın AR-GE çalışmalarına önem veren ve teorik bilginin ürüne aktarıldığı bir birime dönüşümü sağlanacak gibi düşünce projelerimizi hayata koyarak en kısa sürede geçtiğimiz yıllarda yapılamayan, düşünülemeyen ne varsa yapmaya başlayacağız.” şeklinde konuştuğu belirtiliyor. OMÜ’nün de içinde olduğu rektörlük için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü kalan üç Üniversite rektörlüğü için nihai kararını vereceği iddia ediliyor.
Kaynak:Ünal Daldal
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.