OMÜ İÇİN KÜLLİYEYE GİDEN AKADEMİSYEN KİM!?

OMÜ İÇİN KÜLLİYEYE GİDEN AKADEMİSYEN KİM!?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile YÖK’ten atama beklemeye OMÜ’de gergin bekleyiş krize mi dönüşüyor?.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile YÖK’ten atama beklemeye OMÜ’de gergin bekleyiş krize mi dönüşüyor?. Her hafta resmi gazetede yayınlanarak “tamam bu defa açıklanıyor” denilen isimlerde son bilgilerle geri çekilmesi bu defa gündeme “Külliyeye çağrılan akademisyen kim?” sorusu gündeme bomba gibi düştüğü iddia ediliyor!?

“REKTÖRLÜK İÇİN AKADEMİSYENELR ARASSINNAKAVGA MI?”

YÖK’te 13 Rektör atamasının ardından atama beklemeye başlayan Üniversitelerde her geçen gün atama krize dönüşüyor. OMÜ için “tamam bu defa açıklanıyor” denilen isimlerde son bilgilerle geri çekilmesi üzerine başta Samsun siyaseti ile akademisyenler arasında tam bir çıkmaz sokak oluştuğu iddia ediliyor. OMÜ’de artık “yerli mi, ithal mi, ne olacaksa olsun” düşüncesi hakim olduğu belirtilirken, Külliyeye çağrılan akademisyen kim sorusu gündeme bomba gibi düştü!? Akademisyenler arasında rektörlük kavgasının doruk noktaya ulaştığı iddiaları atamanın gecikmesi ile daha da gerildiği iddia ediliyor.

“SİYASET BİRLEŞEMEYİNCE YIPRATMA MI BAŞLADI?”

Geçtiğimiz hafta içinde bazı AK Parti Genel Merkezi ile Külliye arasında mekik dokudukları iddia edilen bazı siyasetçiler dışında, Samsun siyasetinin bir aday isim üzerinde anlaşamamaları üzerine farklı yollara yöneldikleri iddia ediliyor. Özellikle Samsun siyasetinde aktif çalışan bazı siyasetçi, bürokrat ve medya içinden isimlerin adaylık için isimleri güçlü şekilde bildirilenler hakkında başka belgelerle isimleri yıprattıkları da ayrıca gündeme getiriliyor.

“KÜLİYE’YE ADEMİSYEN ÇAĞRILDI MI?”

Son olarak geçtiğimiz hafta son olarak güçlü şekilde hatta resmi gazeteye girmek üzere adı belirlenen ve YÖK’ tarafından da onaylanarak Cumhurbaşkanlığına onaya gönderildiği iddia edilen Prof. Dr. Fatma Aydın adının son anda vazgeçildiği iddia edildi. Bu iddialar yetmezmiş gibi son edindiğimiz bilgiye göre çıkmaz sokak haline dönen OMÜ rektör ataması yüzünden diğer Üniversitelerin de rektör isimlerinin açıklanmadığı ve bu yüzden Samsun’dan bir akademisyenin Külliyeye davet edildiği iddiaları bomba gibi Samsun gündemine düştü. Akademisyenin çağırılıp çağırılmadığı da sorgulanırken akademisyenler arasında bu kavganın ileri de OMÜ’de daha büyük sorunlara neden olacağı iddia edilerek acil sorunun kangrene dönüşmeden çözülmesi gerektiğine işaret ediliyor. Şimdi gözler Cumhurbaşkanının son vereceği ve resmi gazetede yayınlanarak atanacak rektör adayına çevrildiği ve gerilimin her geçen gün daha da arttığı konuşulmaya devam ediyor.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim