OMÜ’de Akademik Girişimcilik programı

OMÜ’de Akademik Girişimcilik programı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TÜBİTAK 1601 Girişimcilik projesi kapsamında, UZEM Turuncu Salon’da 40 akademisyenin katılımıyla 10 gün ve 60 saat süren Akademik Girişimcilik Sertifika Programı yapılan sertifika töreni ile tamamlandı.

Sertifika programının açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, OMÜ’de bu yıl yapılan tüm araştırma, yayın, patent ve girişimcilik çalışmaları ile önümüzdeki yıl üniversitenin, Yenilik ve Girişimcilik Endeksi’nde ilk 50 üniversite arasına tekrar gireceğine inandığını söyledi. Canlı girişimcilik derslerini aynı zamanda OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi’nde (UZEM) video ders olarak kayıt altına aldıklarını ve bu akademik girişimcilik eğitimi uygulamasını tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracaklarını belirten Prof. Dr. Demiryürek, başta UZEM yöneticileri ve teknik uzmanlarına programın yürütülmesi için sundukları altyapı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.  Demiryürek, ayrıca tüm sertifika programı eğitmenlerine ve katılımcılara da şükranlarını sundu.  

Etkinlikte söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ise kendisinin de bir girişimci olduğunu vurgulayarak deneyimlerini paylaştı. Girişimci olarak insanların kendi rahatlarını bozduğunu, ancak iş kurduktan ve başarılı sonuçlar aldıktan sonra çok büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Prof. Dr. Kuran, OMÜ’nün artık daha girişimci bir yapıya dönüşmesi için gerekli çalışmaların hızlandığını ve akademik girişimcilik çalışmalarını desteklemeye yönelik projeler yoluyla finans kaynaklarının bulunduğunu sözlerine ekledi.


Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir