OMÜ’lü Öğrencilerden Farkındalık Hareketi

OMÜ’lü Öğrencilerden Farkındalık Hareketi
Sosyal medya hesaplarından başlatılan #KadınaVeÇocuğaDokunma etiketiyle harekete geçen üniversite öğrencileri, 7 Ekim Pazartesi günü "Kampüslerde Siyah Giyiniyoruz" eylemini başlattı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Semih Çelik tarafından işlenen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetlerinin ardından kamuoyunda tepkiler artmaya devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından başlatılan #KadınaVeÇocuğaDokunma kampanyasına; spor kulüpleri, siyasetçi ve ünlülerde destek verdi. Kampanyanın, kamuoyunda büyük ses getirmesinin ardından üniversite öğrencilerinden de destekler yağmaya başladı.

Sosyal medya hesaplarından #KadınaVeÇocuğaDokunma etiketiyle bildiri yayınlayan üniversite öğrencileri, "Kampüslerde Siyah Giyiniyoruz" başlığı altında şu mesajı yayınladı; "Ülkemizde son birkaç gün içerisinde ve bugüne kadar süregelen toplumun vicdanını ve yapısını en derinden etkileyen korkunç ötesi olaylara karşı birlik olup hayattan koparılan kadınlar, sıra arkadaşlarımız ve tüm toplumumuz için 7 Ekim Pazartesi günü kampüslerde siyah giyiniyoruz."

whatsapp-image-2024-10-07-at-15-17-56-1.jpeg

Öğrencilerden oturma eylemi

Bildirinin ardından harekete geçen üniversite öğrencileri, siyah giyinerek protestoya katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü öğrencileri de protestoya destek verdi. İletişim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, siyah giyinerek 3 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Susma eylemi ile adeta sessiz çığlıklar oluşturan öğrenciler, ardı arkası kesilmeyen cinayetlerin son bulmasını istedi.

whatsapp-image-2024-10-07-at-15-17-55.jpeg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir