OMÜ’YE “İLK KEZ KADIN REKTÖR”

OMÜ’YE “İLK KEZ KADIN REKTÖR”
Uzun süreden beridir OMÜ ile birlikte 3 Üniversiteye atanması beklenen Rektörler Resmi Gazetede yayınlanarak belli oldu. OMÜ’de 50. Yıl kutlamalarını da gerçekleştirecek ve geçmiş bunca yıl sonra ilk kez kadın Rektör Fatma Aydın atandı.

Uzun süreden beridir OMÜ ile birlikte 3 Üniversiteye atanması beklenen Rektörler Resmi Gazetede yayınlanarak belli oldu. OMÜ’de 50. Yıl kutlamalarını da gerçekleştirecek ve geçmiş bunca yıl sonra ilk kez kadın Rektör Fatma Aydın atandı.

YÖK tarafından atanması beklenen 16 Üniversiteden 13 ü açıklanmış kalan üç Üniversite için aday belirleme süreci yeniden işletilmişti. Bu üç üniversiteden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ9, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlükleri için geri sayım başlamış ancak yaşanan siyasi krizlerden de etkilendiği iddia edilen aday isimlerinde kriz üzerine kriz yaşandığı için haftalardır atama gerçekleştirilemiyordu.
Kalan Üç Üniversite rektörlüğü için Haber Expres Gazetesinde yaptığımız haberlerde, ‘OMÜ “LABİRENTİNDEN” KİM ÇIKACAK!?’ haberimizden sonra sırası ile, “OMÜ O LABİRENT’TEN ÇIKAMAYINCA!..”, “OMÜ’YE “İTHAL REKTÖR” İDDİASI”, “OMÜ’ DE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR!”, “SAMÜ REKTÖRÜ AYDIN, “MÜDAHİL DEĞİLİM!”, “OMÜ İÇİN KÜLLİYEYE GİDEN AKADEMİSYEN KİM!?”, “OMÜ'DE REKTÖR SANCISI KARANLIĞA GİDİYOR”, “OMÜ SİYASİ KRİZE TAKILMIŞ!”, haberleri ile Samsun ve Üniversite gündemini resmen belirlemiştik.

4b74be14-4135-4a86-9f16-6883e7989ced.jpg

Geçen bu günlerden sonra dün gece YÖK tarafından belirlenen isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylanmasının ardından bu gece yayınlanan 21 Eylül 2024 Tarihli ve 32669 Sayılı Resmî Gazete de yayınlanan atama kararları ile belli oldu. Resmi gazetede yayınlanan atamaya göre OMÜ 50. Yılını Prof. Dr. Fatma Aydın rektörlüğünde ve OMÜ tarihinin ilk bayan rektörü sıfatı ile kutlayacak.
Haber Expres gazetesinde yayınladığımız haberde Prof. Dr. Fatma Aydın’ın atanmasına karar verildiği ve son anda geri çekildiği ama atamasının her an gerçekleşeceğini haberleştirerek OMÜ de ki son durumu siz okurlarımıza iletmiştik. Haberimizden sonra yerel bazı medya da Prof. Dr. Fatma Aydın’ı karalama haberleri çıkmasına rağmen siyasetin birleşmesi ile göreve atanacağını ve ilk kez OMÜ’ de bir kadın Rektör olacağını aynı zamanda da 50. Yılını kutlayacağını ifade ederek akademi ve siyasi camiaya da adeta rehber olmuştuk.

Haber Expres Gazetesi yönetimi olarak OMÜ rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fatma Aydın'a yeni görevinin hayırlı olmasını ve görevinde başarılar diliyoruz
HABER MERKEZİ

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir