Özdağ: "Yeni Eğitim sistemi çağdışıdır"

Özdağ: "Yeni Eğitim sistemi çağdışıdır"
CHP Samsun İl Başkanlığı tarafından 2024-2025 "Eğitim Öğretim Yılı Büyük Sorunlarla Başladı" adlı basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı Tarafından Eğitim Öğretim yılının açılması ile birlikte "Eğitim Öğretim Yılı Büyük Sorunlarla Başladı" adlı basın açıklaması gerçekleşti. İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan, İl Başkanı Mehmet Özdağ, Türkiye Yüzyılı maarif modelini eleştirerek bu eğitim sisteminin çağdışı olduğunu söyledi.

2.jpg

2-001.jpg

"Öğretmenlerimizin haklarına saldırı yapılmıştır"
Basın açıklamasını gerçekleştiren CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ "Bu yıl 1., 5. ve 9.sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir eğitim programı olmaktan öte iktidarın çağdışı eğitim manifestosu olma niteliğini taşıyan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile döneme başlanıyorlar. İhtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış,hazırlama ve onaylama süreci katılımcı ve şeffaf yürütülmemiş, kaynakçası, bilimsel dayanakları ve yazarları bile belli olmayan bu modele karşı Cumhuriyet Halk Partisi yürütmenin durdurulması talebi ile ilgili danıştaya dava açmıştır. Öğretmen ve öğrencilerimizin emekleri ziyan edilmeden Yüksek Yargımızın davamızı olumlu sonuçlandırmasını umuyoruz. Öğretmenlerimiz bir yandan AKP iktidarının eğitimde yarattığı tahribatla mücadele etmeye çalışırken,bir yandan da Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK)adıyla kendi haklarına karşı yapılan bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Teklif öğretmenlik mesleğini düzenlemek bir yana yalnızca atama bekleyen öğretmenleri elemek için hazırlanmıştır. Öğretmenlik mesleği kanunu geçtiğimiz dönem meclise sunulmuş partimizin milletvekillerinin başarılı muhalefeti sonucunda görüşmeler Ekim ayına ertelenmiştir." diye ifade etti.

2-002.jpg

"Eğitim de fırsat eşitliği yoktur"
Eğitimde fırsat eşitliği olmadığına vurgu yapan Başkan Mehmet Özdağ "Üstelik bu yıl okullarımız öğretmen ataması yapılmadan açılıyor. Öğretmen açığı olan okullarda ücretli öğretmenlik adı altında emek sömürüsüyle bu açık kapatılmaya çalışılmaktadır. Öğrenciler gelir seviyesine göre ayrıştırılmış; yoksul öğrenciler Meslek Liselerine ya da İmam Hatip Okullarına, orta gelir düzeyinde olanlar Anadolu Liselerine,gelir düzeyi göreceli olarak yüksek olanlar da özel okullara mecbur bırakılmaktadır. Devlet okullarının Fen Liselerinde 11. ve 12. Sınıflarında öğrenci yok denecek kadar azdır. Kısacası eğitimde fırsat eşitliği tamamen yok edilmiştir." ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.

2-003.jpg

"9 çocuğumuz iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir"
iş cinayetleri olduğunu belirten Başkan Özdağ "Mesleki ve teknik eğitimin itibarı zedelenmiş, eğitimin niteliği düşürülmüştür.Bu okulları sosyoekonomik olarak da dezavantajlı kesimlerden gelen akademik başarısı düşük öğrenciler tercih etmektedir. “4 gün iş 1 gün okula” diye yoksul ailelerin çocuklarına tek alternatif haline getirilen Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) çocuklarımızın devlet eliyle ucuz ve güvencesiz işgücü olarak kullanıldığı, çocuklarımızın yaralandığı veya öldüğü bir projeye dönüşmüştür. İşçi Sağlığı İş GüvenliğiMeclisi verilerine göre, 2024 yılının ilk 7 ayında MESEM programı kapsamında 9 çocuğumuz iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir."dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset