Samsun’un Çarşamba İlçesinde yufka üretimi ve satışı yapan Hanife Odabaş, sabahın erken saatlerinde hamurları özenle hazırlayıp sac üzerinde pişiriyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen yufkaların yoğun talep gördüğünü ifade eden esnaf Hanife Odabaş, “Bu aralar satışlarımız yoğun. Geçmişe oranla satışlarımız düşük olsa da yine de bir rağbet var. Geçen yıl un çuvalı fiyatlarıyla bu yıl arasında büyük fark var, dolayısıyla fiyatlarımız da değişti. Geçen sene 25 adet yufkadan oluşan paketleri 150-250 TL arasında satıyorduk, bu yıl ise birinci kalite undan yapılan yufkanın tanesini 15 TL, ikinci kaliteyi ise 10 TL’ye satıyoruz. Paket fiyatlarımız 250 TL ile 350 TL arasında değişiyor” dedi.
Yufka açarken en önemli unsurun odun ateşinde pişirilmesi ve ağaç oklavalarla açılmasıdır diyen Hanife Odabaş, yufkanın yanı sıra kıvratma, tatlı, mantı ve erişte de yaptığını sözlerine ekledi.
Kaynak:Emine Temiz Yılmaz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.