Ruhsatı iptal edilen Emirgan Kafe mühürlendi

Ruhsatı iptal edilen Emirgan Kafe mühürlendi
Samsun'un Çarşamba ilçesinde, ruhsatı iptal edilen Emirgan Kafe, Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi

5.jpgEdinilen bilgilere göre, Emirgan Kafeteryanın ruhsatı yapılan denetimler sonucunda mevzuata aykırı durumlar nedeniyle iptal edildi. Bunun üzerine harekete geçen Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kafenin faaliyetini sonlandırmak için mühürleme işlemini gerçekleştirdi. Mühürleme işlemi sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, kafenin akıbeti hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bahse konu Emirgan kafe ruhsat ve iskan üzerine daha önce mühürlenmiş bunun üzerine işletme sahipleri idari yargıya giderek "Yürütmeyi durdurma" davası açmıştı, İşletme sahiplerinin idari yargıdan yürütmeyi durdurma kararı almış bu nedenle de mühür kaldırılmıştı. Mahkeme dava da Çarşamba Belediye Başkanlığının savunmasını istemiş ve geçen süre çerisinde İdari Yargı belediyenin de savunmasını istemiş verilen avunmanın ardından idari yargı, dava da "YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İPTALİ" kararı verdiği öğrenildi. Mahkeme kararının akabinde Çarşamba Belediyesi Zabıta ekipleri bu gün itibari ile İdari Yargı kararına uyarak işletmeyi yeniden mühürlediği öğrenildi.

2.jpgBelediye yetkililerinden alınan bilgilere göre, sürecin hukuka uygun bir şekilde yürütüldüğünü ve halkın ortak kullanımına sunulan alanların kamu yararına hizmet etmesi gerektiği belirtilirken, bölgedeki diğer sosyal tesislerin denetimlerinin de aralıksız sürdürüleceği öğrenildi.3.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
  • Atilla / 16 Aralık 2024 15:59

    Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

    Yanıtla (0) (0)
  • Atilla / 16 Aralık 2024 15:35

    Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

    Yanıtla (0) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel