Geçtiğimiz günlerde Saadet-Gelecek Grubu tarafından "Yerel basının yaşadığı zorlukların tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi" amacıyla meclis araştırması açılması önerildi. Önerinin oylamaya sunulmasının ardından Cumhur İttifakı oylarıyla araştırma önerisi reddedildi. Gelişmelerin ardından Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya Haber Expres Gazetesine konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Yerel basının sıkıntılı süreçler geçirdiğini düşünüyoruz”
Yerel basının öneminden bahseden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, "Yerel basın; kamuoyu oluşturulması, toplumdaki aksaklıkların ortaya çıkartılması ve haberi daha hızlı biçimde okuyucuya aktarmasını sağlayan önemli bir kuruluştur. Saadet Partisi olarak son dönemlerde yerel basının sıkıntılı süreçler geçirdiğini düşünüyoruz. Özellikle de muhalif yerel basınların, Basın İlan Kurumuyla alakalı sorunlar yaşadığını gözlemledik. Yaşanılan bu sorunları göz yummayarak Saadet-Gelecek grubu olarak 'Yerel basının yaşadığı zorlukların tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi' amacıyla meclis araştırması açılmasını önerdik. Ancak verilen araştırma önerisi, Cumhur ittifakı oylarıyla birlikte reddedildi." ifadelerini aktardı.
Araştırma açılması detaylarından bahseden Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, "Saadet-Gelecek grubu olarak araştırma açılmasını önerdiğimiz teklifte, yerel basının yaşadığı sorunlara çözüm üretmekti. Bu kapsamda amacımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin milletvekillerinden oluşan bir heyet oluşturup yerel basının yaşadığı sorunların rapor edilmesi ve bunlara çözüm yolları bulmaktı." şeklinde konuştu.
“Yerel basının yaşadığı sorunların takipçisi olarak çözüm önerilerini sunmayı hedefliyoruz”
Saadet-Gelecek grubu olarak yerel basının yaşadığı sorunların takipçisi olacaklarının altını çizen Mustafa Kaya, "Araştırma önerimiz her ne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geçmiş olmasa da biz yeniden Saadet-Gelecek grubu olarak durumun takipçisi olacağız. İlerleyen süreç içerisinde Meclis tatile girecek ancak tekrardan faaliyete geçtikten sonra yeniden yerel basının yaşadığı sorunları gündemimize alacağız. Yerel basının yaşadığı sorunları dile getirme noktasında sadece biz siyasetçilerin değil, basın mensuplarımızın da harekete geçmesi gerekiyor. Bunun için yerel basın mensuplarından beklentimiz şudur; yaşadıkları sorunları mecliste bulunan siyasi partilere göndermeleridir. Böylelikle mecliste gündem haline gelebilecek ve çözüm yolları aranmaya başlanacaktır. Biz Saadet Partisi olarak yerel basının ülkemiz için önemli bir kuruluş olduğunu düşünüyoruz. Bu husustan dolayı yerel basının yaşadığı sorunların takipçisi olarak çözüm önerilerini sunmayı hedefliyoruz." dedi.
Kaynak:Ünal Daldal
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.