Saadet Partisi Kongreye Gidiyor

Saadet Partisi Kongreye Gidiyor
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlık görevinden ayrılacağını ve 30 Haziran’da kongreye gidileceğini bildirmesinin ardından SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi’nde Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı görevinden ayrılacağını bildirmesinin ardından Saadet Partisi’nde genel başkanlık seçimleri için 30 Haziran 2024 tarihinde kongreye gidileceğini açıklandı. Yaşanan gelişmelerin ardından SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya kongre süreci hakkında Haber Expres Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

“Saadet Partisi Milli Görüş harekâtının son temsilcisidir”

Saadet Partisi’nin 55 yıllık siyasi tarihi olduğunu işaret eden SP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “Saadet Partisi Milli Görüş harekâtının son temsilcisidir. Partimiz 55 yıllık siyaset geçmişinde önemli bir mücadele ortaya koyarak yoluna devam ediyor. Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile birlikte oluşturduğu grup doğrultusunda Türkiye’de oluşan sorunların merkezine inmeyi ve bu sorunlara çözüm üretilmesi hedefliyor. Sayın Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Türkiye siyasetine katkıları olan önemli bir kişidir. Genel başkanımız yerel seçimlerden önce yaşadığı sağlık sorunlarının dolayı partiden bir yöneticimize idareyi devretmek yönünde bir talebi bulunuyordu. Yerel seçim sürecinde kongreye gitmemizin getirebileceği olumsuz geri dönüşlerini öngördüğümüz için bu süreci seçimlerden sonrasında olması gerektiğine karar verdik.” ifadeleri aktardı.

“2 Bin 386 yöneticimiz 5 isim önerdi”

Kongre hazırlığı sürecinde yaşanan gelişmelerden bahseden Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun talimatı doğrultusunda 30 Haziran 2024 tarihinde kongre yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Genel İdare Kurulu ve Parti yöneticilerimizden oluşan toplam 2 bin 386 üyelerimizle birlikte toplantılar düzenledik. Bu süreçte yapılan toplantılarda katılımcılarımıza, ‘Kimi genel başkan olarak görmek istersiniz?’ sorusunu yönelttik. 2 bin 386 kişiye yönlendirilen bu soru neticesinde 5 isimde ortak cevaplar verildi.” şeklinde konuştu.

Merak uyandıran bu isimlerin; SP Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, SP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan olduğu kaydedildi.

“Çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Önerilen genel başkan adaylar hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Kaya, “Önerilen 5 adayımız Milli Görüş ve Saadet Partisi ilke ve ideallerine gönülden bağlı olan isimlerdir. Bundan dolayı Saadet Partisi teşkilatlarımız tarafından talep edilen isimlerdir. Her bir adayımız görevlerini yerine getirebilecek kabiliyete sahip idarecilerimizdir.” dedi.

Kongre sürecinden sonra SP olarak çalışmalarına devam edeceklerini bildiren SP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “30 Hazirandan sonra parti teşkilat yapılanmamızla birlikte ülkemizde yaşanan sorunların tespit edilmesi ve ortadan kaldırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize inanan ve bizimle birlikte yürümek isteyen milletimize karşılık verecek parti olmayı hedefliyoruz. ” ifadeleriyle birlikte açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset