Saadet'den Güvenlik Koridoru İttifakı

Saadet'den Güvenlik Koridoru İttifakı
Bayramın 4'üncü gününde İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen SP Milletvekili Mehmet Karaman, SP ve AK Parti yürütücülüğünde, Filistin-İsrail savaşında etkilenen Filistin halkı için 'güvenlik koridoru' oluşturan çalışmalar olduğunu açıkladı.

Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde Çarşamba İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen SP Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Haber Expres muhabirlerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Saadet-Gelecek Grubunun, AK Parti ile birlikte "Gazze'ye denizden ulaşılabilecek bir güvenlik koridoru oluşturulmasını" amaçlayan teklif çalışmalarının olduğunu söyledi.

"İsrail'in denizden Gazze'yi abluka altına almasının hiçbir hukuki dayanağı yoktur"

Çalışmaların detaylarından bahseden Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, "Gazze toprakları ve karasuları hukuken İsrail'in egemenlik alanına dahil değildir. Bugünkü şartlar itibarıyla, karadan olmasa bile, Gazze'ye denizden ulaşım imkanı mevcuttur. İsrail'in denizden Gazze'yi abluka altına almasının hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Bu nedenle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, (TSK) ölüme mahkum edilen Filistin halkına insani yardımların ulaştırması amacıyla, bu ablukayı delerek Gazze'ye denizden ulaşabilecek bir güvenlik koridoru oluşturmasına hukuki engel bulunmamaktadır. Bu hususlar göz önünde bulundurularak Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine bildirimde bulunarak bu ablukayı delmesi ve bütün dünya ülkelerinden gelecek yardımların Gazze'ye ulaşmasına öncülük etmesi gerekir." ifadelerini aktardı.

121255.jpg

366 Teklifin İkisine 'EVET'

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden Filistin-İsrail savaşının dünya ülkelerinde "Soykırım" olarak kabul edildiğini söyleyen SP Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, "Dünya ülkelerinin 'Soykırım' olarak kabul ettiği bu savaşın son bulması için Saadet-Gelecek Grubu olarak 7 Ekimden 2023 tarihinden beri Filistin'de bulunan kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. TBMM'de bulunan herhangi bir parti, bu soykırıma çözüm üretebilecek bir öneriyle gelse destekçisi oluruz. Saadet-Gelecek Grubu olarak TBMM'de 20 milletvekili oranına sahibiz. Bu oran, araştırma ve soru önergelerimiz başta olmak üzere kanun tekliflerimizin yürürlüğe girmesinde bir etki yaratmıyor. TBMM 28'inci Yasama Dönemi'ne girmesinin ardından Saadet-Gelecek Grubu olarak toplamda 366 önerge ve kanun teklifi sunduk. Ancak bunlardan sadece iki tanesi diğer partililer tarafından onaylandı. Bu hususları dikkate alarak AK Parti'ye, 'Gazze'ye denizden ulaşılabilecek bir güvenlik koridoru oluşturulmasını' amaçlayan teklif sunduk. Bu teklif, komisyona sunulduğu takdirde sandalye oranı dikkate alınarak kabul olacağını öngörüyoruz." dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset