“Hekim arkadaşımız 400 doğum yapmış bunun 350’si sezaryen. Helal olsun, alkışlayalım. Sezaryene daha çok para verelim. Arkadaşlar, hasta geldiğinde 'midemi ameliyat edin' dediğinde siz ameliyat ediyor musunuz?" dedi.
Sağlık Bakanlığı, Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Kurultayı 2015 Sağlıkta Ortak Çözüm toplantılarının açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Antalya’nın Serik İlçesi Belek turizm bölgesindeki Susesi Hotel’de 15-19 Nisan tarihlerini kapsayan kurultay ‘Sağlıkta Kalite İçin El Ele’ sloganıyla başladı.
“ÇOK ZOR BİR KONUYU KONUŞUYORUZ”
Kurultayda konuşan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, çok zor bir konuyu konuştuklarını, insanlık tarihi boyunca sağlık sorunlarının çözümü hep sorunlarla konuşulduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda da sorun konuştuk, bugün de sorunlar konuşuyoruz. Bir taraftan halledilen sorunlar için teşekkürler alıyoruz. Ben talebeyken evlendim. O gün 52 metrekare evde oturuyoruz. Fincan setinden bir fincanın sapı kırılınca yapıştırdık. Tabii o zamanlar yeni bir fincan seti alamadık ama bakıyoruz nereden nereye geldik. Sorunlar ne zaman biter diye hanıma sordum. 38 yıldır eşim hala o da yok bu da yok diyor. Sorunlar ne zaman biter diye hanıma sordum. 'Böyle giderse hiç bitmez' dedi. Biter dedim öldüğümüz gün biter dedim. Sağlık sorunlarında sorunların bitmesi dükkanı kapattığınızda biter, kimsenin de dükkanı kapatmaya niyeti yok. Ben altıncı hissime bakıyorum iyi ki doktor olmuşum, altıncı hissime bakıyorum iyi ki hekim muayenesi açmışım, iyi ki bir hastanenin kuruculuğunu yapmışım diyorum ama, keşke siyasete girmeseydim diyorum. Yarınlara giderken yeni umut, heyecanlar ve hedeflerle gidiyoruz. Sorunlar sıkıntılar yine devam edecek” dedi.
“SAĞLIKTA YERİNDE SAYDIĞIMIZ DÖNEMLER OLDU”
Ülke, millet ve sağlık sektörü olarak asla yerinde saymayı kabullenmeyeceklerini dile getiren Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Çok ağır bedeller ödediğimiz, yerinde saydığımız, geriye gittiğimiz dönemlerde oldu. Ve hiç kimsenin o döneme talip olabileceğine inanmıyorum. O zamanlar cebinize 10 milyon dolar koyun, 10 hastane alacağınız günlerden şimdi yer darlığından şikayet eder duruma geldik. Bütün bunlar sektörün dinamikleridir ve bu nedenle sorunları da vardır. Üç paydaşımız var biri olmazsa olmaz üniversitelerdir. Tıp eğitimiyle çok daha farklı dinamiklere ihtiyacımız var. Ama ne yazık ki hala üniversite hastanelerinde bir yasal düzenleme yok. Yasal düzenleme yapalım dediğimizde sağlık bakanlığı bize müdahalemi ediyor şeklinde konuşuluyor” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.