Olimpiyatlar öncesinde 112 personelleri gönüllülük esasına göre uluslararası işaret dili eğitimi aldı. Böylelikle acil sağlık hizmeti gerektiren durumlarda oluşabilecek iletişim sorunlarının önüne geçilmesi planlandı.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Samsun’da hizmet vermekte olan 39 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 2 adet sağlıklı yaşam aracımız, olimpiyat oyunlarının oynanacağı tesislerde kurulan 16 adet sağlık kabini ve 56 ambulansa ek olarak olimpiyat köyünün açıldığı ve antrenmanların başladığı 11 Temmuz tarihi itibari ile bakanlığımızca ilimize 60 adet acil yardım ambulansı ve sağlık ekibi görevlendirilmiştir. 11 ile 30 Temmuz tarihleri arasında toplamda 116 acil yardım ambulansı ve 1 helikopter ambulans ile Amasya ve Bingöl illerinden birer adet, ilimizden de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet UMKE ekibi ve acil sağlık hizmetlerinin 24 saat esasına göre kesintisiz hızlı ve kaliteli sürdürülmesi hedeflenmektedir. İlimizdeki tüm sağlık tesislerimizde gerekli hazırlıklar tamamlanmış olup, yaşanacak olası nüfus artışına cevap verebilecek sayıda personel ve hizmet planlaması yapılmıştır. İlimizdeki tüm sağlık kurum ve kuruluşları olarak olimpiyat süresince büyük bir heyecanla bakanlığımızı ve ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmeye hazırız” denildi.
Sağlık Bakanlığından olimpiyat tedbirleri
Yayınlanma:
Güncelleme:
18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan Deaflympics İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları’nda Sağlık Bakanlığınca gerekli tüm tedbirler alındı.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.