Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlığın 5 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği"nin 7. maddesinin ikinci fıkrası, "Et ürünleri karkas etinden veya sakatattan hazırlanır. Ancak dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamaz. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilir" şeklinde değiştirildi.
Sakatat Dönemi Sona Erdi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın dün yürürlüğe giren düzenlemesiyle, döner, sucuk ve köfteye sakatat karıştırılmasına yasak getirildi
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.