SALATA YAPMAK BİLE LÜKS “ÜÇ POŞET ÜRÜN 200 LİRA”

SALATA YAPMAK BİLE LÜKS  “ÜÇ POŞET ÜRÜN 200 LİRA”
Samsun'da 25 yıldır manavcılık yapan esnaf, ithalat ve iklim değişikliğinin tezgahlardaki etiketlere yansıdığını, etiketleri gören müşterilerin ise kara kara düşündüğünü ifade etti.

Samsun’un İlkadım ilçesinde 25 yıldır sebze ve meyve satarak geçimini sağlayan Süleyman Taşdemir, gıda sektörünün zorunlu bir sektör olması nedeniyle diğer sektörlere göre işlerinin daha iyi olduğunu ancak mevsimsel değişiklikler ve sebze ithalatının tarımı olumsuz etkilediğini belirtti. Bu durumun etiketlere de yansıdığını söyleyen Taşdemir, müşterilerin fiyatları gördüğünde "Bu durum nereye kadar böyle gidecek?" diye sorguladığını vurguladı.

whatsapp-image-2025-01-31-at-12-21-07.jpeg

whatsapp-image-2025-01-31-at-12-21-08-1.jpeg

whatsapp-image-2025-01-31-at-12-21-08-2.jpeg

whatsapp-image-2025-01-31-at-12-21-08.jpeg

”TEZGAHA GELEN İNSANLAR, "NASIL GEÇİNECEĞİZ?" DİYE DÜŞÜNÜYOR”

Mevsimsel bozukluğun etiketleri etkilediğini vurgulayan Süleyman Taşdemir, "25 yıldır manav işi ile uğraşıyorum, Saathane Meydanı’nda çok şükür işlerimiz iyi, güzel. Gıda sektörü olduğu için işlerimiz diğer sektörlere göre daha iyi, çünkü insanlar yemek zorunda. Ama diğer sektörlerde sıkıntılar yüksek. Yeni yılla beraber bayağı bir düşüş var. Bizi etkileyen şeylerden biri de yaz ile kışın birbirine karışması. Hal böyle olunca fiyatlar sürekli değişiyor. Her gün farklı bir etiket koymak gerekiyor ve ilk suçlanan biz esnaflar oluyoruz. Ancak iklim değişikliği söz konusu. Tezgaha gelen insanlar, "Nasıl geçineceğiz?" diye düşünüyor. "Bu durum nereye kadar böyle gidecek?" diye sorguluyor.” İfadelerini kullanarak sözlerine devam etti.

whatsapp-image-2025-01-31-at-12-21-09-1.jpeg

whatsapp-image-2025-01-31-at-12-21-09.jpeg

whatsapp-image-2025-01-31-at-12-24-04.jpeg

“ÜÇ POŞET ÜRÜN VERİYORUZ, 200-300 LİRA TUTUYOR”

Gıdanın önemli bir konu olması nedeniyle tarıma ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Taşdemir, “İki üç poşet ürün veriyoruz, 200-300 lira tutuyor. Kırmızı kereviz, havuç, salata yapmaya kalksanız 200 lira tutuyor. Malzemelerin fiyatları çok yüksek. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. Bir an önce farklı çözümler denenmesi lazım. Geçen gün televizyonda İran’dan sebze geldiğini gördüm. Tarımımızı ayağa kaldırmamız lazım. Böylece fiyatlara da olumlu yansır. Gıda, önemli bir konu." Diye konuştu.

Kaynak:ZAFER CAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi