SALIPAZARI HALKI YENİ YOLUNA KAVUŞUYOR

SALIPAZARI HALKI YENİ YOLUNA KAVUŞUYOR
Bir dönem "Aşkınız yaşayacaksanız Salıpazarı yolu gibi hiç bitmesin" sloganı ile adeta kangrenleşen ve yapılması imkansız gibi görünen Çarşamba-Salıpazarı ve Ayvacık Karayolu bağlantı yol yapım çalışmaların da aşk bitmek ve mutlu sona ulaşmak üzere olduğu

Salıpazarı vatandaşının en büyük sıkıntısı Çelikler Holding’in teslim edeceği duble yol ile son bulacak.
ULAŞIM SORUNU BİTİYOR
Uzun yıllardır yapılması için girişimlerde bulunulan ancak ihale sonrası yaşanılan sıkıntıların mağduru olan Çarşamba-Salıpazarı Yolu’nda yapım çalışmaları son hız devam ediyor. Salıpazarı ilçe halkının adeta sloganı hala gelen "Aşkınız yaşayacaksanız Salıpazarı yolu gibi hiç bitmesin"  yol hayali mutlu sona yaklaşıyor.  Son olarak ihaleyi üstlenen Çelikler Holding isimli firmanın yol yapım çalışmalarını gören vatandaşlar, kavuşacakları yeni yolun kendilerine güven verdiğini, ulaşım sıkıntılarının biteceği içinde ayrı bir mutluluk duyduklarını ifade ediyorlar.  Yaklaşık 80 personel ve 30 kadar iş makinesi ile Salıpazarı-Çarşamba yolu çalışmalarını durdurak bilmeden sürdüren Çelikler Holding YSE Yapı firması yetkilileri, geçtiğimiz yıllarda Salıpazarı vatandaşı için çile haline dönüşen karayolunu en kısa sürede teslim etmek için gün sayıyor.  
"KAVŞAKLAR YAPILACAK"
Salıpazarı, Çarşamba ve Ayvacık yollarının birleştirecek karayolu yapım çalışması içinde 5 adette Ayvacık yolu üzerinde kavşak yapılacağı öğrenildi. Bahar mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte hız kazanan çalışmalarda Ayvacık yolu ile Salıpazarı Yolu üzerinde ki kavşaklardan Çarşamba ilçe sınırları içinde özellikle Ayvacık Karayolu bölünmüş bölümü üzerinde ilk kavşak TOKİ Köprüsü mevkisinin yanı sıra yapıldığı günden bu yana çile haline gelen Ayvacık Karayolu üzerinde ise Çarşamba Endüstri Meslek Lisesi kavşağı, Yeni İlçe Stadyumu kavşağı, Hasanlı Sokak kavşağı ile birlikte mevcut Salıpazarı Ayvacık yol bağlantı bölgesinde yapılacak kavşak olmak üzere yol güzergahına 5 ana kavşak yapımı ile çalışmalar son bulacak. 

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ONAYI BEKLENİYOR"

Salıpazarı- Çarşamba arasında bulunan yaklaşık 18 kilometrelik yol yapımı kavşakları ile birlikte tamamlanması için uğraşılırken diğer yandan Çarşamba Ayvacık karayolu üzerinde ki kavşak yapımı için ilk adım atıldığı öğrenildi. Kavşak yapımı için Çelikler Holding, YSE Yapı inşaat firmasının uzun görüşmeleri neticesinde yapılan alt yapı çalışmaları tamamlanarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Encümenine gönderildiği ve Belediye Meclisine sunularak gündem maddesi olarak görüşülüp onay verilmesi bekleniyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin vereceği İmar tadilatı kararı ve kamulaştırma çalışmalarının ardından kavşakların yapımına başlayacak olan YSE Yapı firmasının çalışmalarını Ekim ayında bitirmesi tahmin ediliyor.
HABER- FOTO: Kenan GÜN – Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber