Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören'in verdiği sabah kahvaltısına katıldı. Bandırma Plajı “Su Ada” tesislerindeki kahvaltıya Başkan Yılmaz'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ile Samsun’un öde gelen sanayicileri ve iş adamları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.
Kahvaltıda davetlilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi yatırımları başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla Samsun'un Türkiye'nin diğer şehirleri gibi baş döndürücü bir hızla değişip dönüştüğünü söyledi.
Şehri geleceğe taşıma adına sadece kent merkezinde değil tüm ilçelerde ve köylerde de doludizgin çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, 3 yıl içinde kentin, Karadeniz havzasının en önemli turizm potansiyeline sahip sahil şehri haline geleceğini kaydetti.
Geleneksel buluşmanın şehrin bugünü ve yarınına ilişkin yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilenmek, iletişim netliği ortaya koymak ve iletişim kirliliğiyle yanlış bilgilenmelerin önüne geçmek amacıyla gerçekleştiğini ifade eden Başkan Yılmaz, Su Ada, Sukay Merkezi ve Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme, Rehabitasyon Merkezi-Kampı projeleri hakkında bilgi verdi.
Başkan Yılmaz, "Su Ada, halka açık ve oldukça iyi bir işçilikle hayat bulmuş bir tesis ve Samsun'a yeni kattığımız önemli bir alt yapı hizmetidir. İnşallah işletmesinde de başarılı oluruz. İmalat esnasında hiç bir şeyden kaçınmadık. Sağ tarafımızda Samsun Büyükşehir Belediyesi Su Kayağı Merkezi var. Su kayağı olayına, bir deniz kentinde yaşamamıza rağmen bu güne kadar sahip olamamıştık. Benzerini Bursa'da gördüm. Büyük bir havuz inşa ederek yaptıkları tesis için 10 milyon TL para harcamışlar. Utanarak 'Bir sahil şehriyiz, neden bizde de olmasın' deyip çalışmalara başladık. Bu tesisinin mekanizasyonunu yapan firma ile temas kurduk. 350 bin euroya mekanizasyonunu kurdurduk. Geriye kalan şey de Allah'ın bize bahşettiği denizdi. Etrafı biraz düzenleyip rampalar yaparak bu tesisi ortaya çıkardık. Bununla birlikte bir taraftan da Mavi Işık Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ni inşa ettik. Bütün bunlar, Bandırma Müze Gemisi ile birlikle deniz kentinde olması gereken tüm hizmetlerin yer aldığı bir konsept haline geldi. İnsanlarımız kullanır ve hayatlarına bir konfor katar diye düşünüyorum. Hizmet etmek güzel bir duygu" dedi.
ULAŞIMDA BÜYÜK RAHATLAMA
Devam eden bazı projelere de değinen Başkan Yılmaz, "Bu senenin sonunda Gar Kavşağı’ndan Tekkeköy Kavşağı’na kadar çalışacak olan tercihli yol hattı inşaatı bitecek. Özgün bir çalışma yapıyoruz. Kendimiz projelendirdik. Yakın gelecekte bu viyadük de yetmeyecek. Tüneller falan gerekecek. Bunun meydana getireceği sıkıntıyı da göz önüne alarak bu tercihli ekspres yolunu kullanabiliriz. Ramazan'da, sanayi bölgelerinde çalışanlar, devlet yoluna çıkmadan bu yolu kullanarak evleriyle işyerleri arasındaki ulaşımlarını rahatça sağlayabilecek. Atakum'dan kuş cennetine kadar olan sahil yolunu da bitirdiğimizde Samsun, önemli turizm potansiyeline sahip, bir kent olacak" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.