“Samsun Sempozyumu Kitaplaştırıldı”

“Samsun Sempozyumu Kitaplaştırıldı”
13 – 16 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Samsun Sempozyumu 3 cilt halinde kitaplaştırıldı

 

“Samsun’a Bir Parantez Açıyoruz” sloganıyla 2010 yılı Ekim ayında başlatılan ve 13 – 16 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan Samsun Sempozyumu’ndaki sunumlar Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyeler ve kaymakamlıkların işbirliğinde uzun süren çalışmaları sonrasında 3 cilt halinde basılarak kitaplaştırıldı.

Samsun Valiliği toplantı salonunda Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Arslan, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Doç. Dr. Bekir Şişman katıldı.  

 

300’Ü AŞKIN BİLDİRİ GELDİ

300 ü aşan bildiri sunma talebinin ilgili komiteye intikal ettiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy “Editörlerin değerlendirmesinden sonra 280 bildirinin sunulması karar altına alınmıştı. 13 – 16 Ekim 2011 tarihlerinde OMÜ Atatürk Kültür Merkezi ve Canik Kültür Merkezi’nde bu sunular gerçekleştirildi. Sunum yapan kişiler sunumlarından 1 ay sonra redakte ederek sunumlarını bize göndermişlerdi. Bugün itibariyle Samsun Sempozyumu’nu 3 cilt halinde kayıt altına alınarak bütün kurum ve kuruluşlarımıza gönderilmek üzere hazırlıkları tamamlandı. Bu çalışmalarda özellikle kendilerine tanınan süre sonrasında düzeltmelerini yapıp ilgili komiteye gönderen kişilerin çalışmaları sonrasında bu kitaplarımızda basılan bildiri sayımız 263 olmuştur. Bu 263 bildirinin 135’i Ondokuz Mayıs Üniversitesi akademik personeli tarafından, 41 samsun’da yaşayan diğer araştırmacılar tarafından, 87’si de samsun dışından gelen katılımcılar tarafından gerçekleştirilmiştir.” şeklinde konuştu.

Kaynaklar hakkında da bilgi veren Vali Hüseyin Aksoy “Arkeoloji’de 6 sunum, Bağımsızlık Mücadelesi İlk Adımı samsun 1919 4 sunum, çevre ve atık su yönetiminde 10 sunum, deniz ve su ürünlerinde 5 sunum, dil ve edebiyatta 23 sunum, eğitimde 23 sunum, ekolojide 4 sunum, ekonomi ve ticarette 9 sunum, halk biliminde 16 sunum, inançta 10, kentleşme ve mimarlık 10 sunum, lojistik 3 sunum, müzik ve görsel sanatlarda 11 sunum, psikososyal ve kültürel yaşamda 18 sunum, sağlıkta 7, sosyal ekonomik yaşamda coğrafyada 10 sunum, sporda 7 sunum, tarım gıda ve hayvancılık alanında 40 sunum, tarih ve sanat tarihinde 30 sunum, turizme 10 yenilenebilir enerji kaynaklarında da 8 sunum yer almıştır.” diye ifade etti.

REHBER OLACAK

Bu çalışma daha sonrasın il özel idaresi tarafından bu hale getirildiğini söyleyen Vali Aksoy “Samsun’un birçok konusu enine boyuna tartışılarak, bilimsel süzgeçten geçerek yayın haline getirilmiştir. Biz bu çalışmayı bütün bakanlıklara, büyün valiliklere, büyün üniversitelere göndereceğiz. Samsunla ilgili araştırma ve çalışma yapmak isteyenlere bir rehber kaynak olacaktır.” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim