SAMSUN (ZOB) BAŞKANI “TÜTÜNCÜ ŞAŞIRTTI!?”

SAMSUN (ZOB) BAŞKANI “TÜTÜNCÜ ŞAŞIRTTI!?”
Samsun Ziraat Odası Başkanı (ZOB), 2019 yılında Çarşamba ovasına tartışmalarla kurulan biokütle enerji santrali hakkında şaşkınlık veren ifadeler kullandı.

Samsun Ziraat Odası Başkanı (ZOB), 2019 yılında Çarşamba ovasına tartışmalarla kurulan biokütle enerji santrali hakkında şaşkınlık veren ifadeler kullandı. Çiftçileri temsil eden Samsun Ziraat Odası Başkanı Tütüncü, “Santral tarımı etkilemiyor, olsa zaten kapatırlar ve dedikodulara inanmayın” sözleri çiftçilerden tepki almaya yetti.

“Biokütle Santralini Ben ne düşüneceğim!”

2019 senesinde Samsun ve civar ilçeler ile Çarşamba İlçesinin çiftçilerinin eylemleri ve tepkileri arasında tüm mahkeme kararlarına rağmen kurularak çalıştırılmaya başlayan Biokütle santrali için Samsun Ziraat Odası Başkanı (ZOB) Hasan Tütüncü’ den çiftçileri çıldırtacak ve bölge halkının tepkisine neden olacak sözler şaşkınlık oluşturmaya yetti. Samsun Ziraat Odası Başkanı (ZOB) Hasan Tütüncü, Çiftçilerin temsilcisi olarak yıllardır Samsun’ da Ziraat Odası Başkanlığı yaptığını unutmuşçasına yaptığı açıklama şok etkisi oluşturdu. Tütüncü, 2019 yılında Samsun kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan ve Türkiye'nin en önemli üç büyük ovasından biri olarak kabul edilen Çarşamba Ovası'na yapılan biokütle enerji santrali için, “Ben ne düşüneceğim? Biokütle santralin zararlı olup olmadığını devlet düşünsün.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, hala santral hakkında dolaşan dedikodulara kulak asılmaması gerektiğini söyledi.

"TARIMI ETKİLEMİYOR; DEDİKODUYA İNANMAYIN!"

Samsun Ziraat Odası (ZOB) Başkanı Hasan Tütüncü, "Biokütle enerji santrali meselesi kapanmış bir mesele! Biokütle santralin zararlı olup olmadığını biz değil, devlet düşünsün, ben ne düşüneceğim? Öyle denildiği gibi tarımı etkilemiyor. Öyle bir şey olsa zaten kapatırlar. Fazla dedikoduya meyil vermemek gerek. Devlet ÇED raporunu vermiş, fabrikayı kurdurmuş. Biz Ziraat Odası olarak ne yapalım? En iyisi konuşmamak lazım" diye konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel