Toplumsal şiddetin çok önemli bir kısmını oluşturan kadına yönelik şiddetin, sebepleri ve sonuçları açısından çok boyutlu bir sorun olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Şiddetin ortadan kaldırılması ancak toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesi ile bütüncül bir yaklaşımla mümkündür. İl müdürlüğü olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uyguladığı politikalar çerçevesinde kadına yönelik şiddetle kapsamlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu çerçevede açılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi aracılığıyla şiddete maruz kalan kişilerin her zaman yanındayız” dedi.
Şiddete maruz kalanlara yönelik psikolojik, rehberlik ve danışmanlık gibi hizmetlerin verildiğinin altını çizen Balcı, “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 6 Aralık 2012 tarihinde hizmete açılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde şiddet mağdurlarına psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal yani iş, meslek danışmanlığı alanlarında rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim çalışmaları sürdürüyoruz. Bu işlemleri gerçekleştirirken İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Samsun Barosu ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon içinde çalışıyoruz” diye konuştu.
Samsun’da 4 yılda 6 bin 393 kişi şiddet gördü
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne açıldığı tarihten itibaren toplam 6 bin 393 kişinin şiddete maruz kalarak başvuruda bulunduğunu ifade eden Balcı, “Bu 6 bin 393 kişiden 6 bin 146’sı kadın, 247’si ise erkektir. Yapılan başvuruların şiddet dağılımına baktığımızda büyük çoğunluğunu psikolojik ve fiziksel şiddete uğrayanların oluşturduğu görülmektedir. Geçen yılın ilk 10 ayında bin 279 kişi şiddet dolayısıyla kuruluşumuza başvururken, bu yılın ilk 10 ay içerisinde ise başvuru sayısı bin 266’dır” şeklinde konuştu.
Şiddetin önüne geçebilmek ve şiddet konusunda zihniyet dönüşümü sağlamak amacıyla il ve ilçelerde eğitim ve bilgilendirme çalışmaları düzenlediklerini belirten Balcı, “Bu çalışmalar kapsamında Samsun ili ve ilçelerinde yaşayan 7 bin 749 kişiye ulaştık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor ve bu bağlamda il düzeyinde yürütülen projelere de destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Samsun’da 4 yılda 6 bin 393 kişi şiddet gördü
Yayınlanma:
Güncelleme:
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 6 Aralık 2012 tarihinde hizmete açılan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne 6 bin 393 kişinin şiddete maruz kalarak başvuruda bulunduğunu söyledi.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.