Samsun'da Arı İşletme Sayısı 7'ye Yükseldi

Samsun'da Arı İşletme Sayısı 7'ye Yükseldi
Samsun'da Ari İşletme Sertifikası alan işletmelerin sayısı artmaya devam ediyor.

Bafra, Atakum ve Çarşamba ilçelerinde daha önce 6 adet Ari İşletme bulunurken, Bafra'nın Sürmeli Mahallesi'nde faaliyet gösteren 500 baş kapasiteli Bilal KULOĞLU'na ait işletme, 02.10.2024 tarihinde Ari İşletme Sertifikası almaya hak kazandı. Böylece il genelindeki Ari İşletme sayısı 7'ye yükseldi.


Ari İşletme Sertifikası, hastalıktan ari olan işletmelere veriliyor. Sertifika takdim töreni, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam tarafından Bilal KULOĞLU'na İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Törene Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye Pınar ile veteriner hekimler de katıldı.

whatsapp-image-2024-10-08-at-15-14-44-1.jpeg

whatsapp-image-2024-10-08-at-15-14-44-2.jpg


Hedef Tüm İşletmeleri Ari Statüsüne Almak
İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı açıklamada, "Amacımız ilimizde süt hayvancılığı yapan tüm işletmelerimizi Ari İşletme statüsüne almak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Hastalıktan Ari İşletmelerin Desteklenmesi projesi ile sığır tüberkülozu ve sığır brucellozu hastalıkları ile etkin mücadele edilecektir" ifadelerini kullandı.


Sağlam, ayrıca "Bu proje, hayvan sağlığı yanında, kaliteli ve sağlıklı süt üretimini teşvik ederek, ülkemiz süt sektörünün Avrupa Birliği’ne süt ve süt ürünleri ihracatının temelini oluşturmaktadır. Hastalıktan Ari İşletmeler, hayvanları kayıt altına alınmış ve gerekli sağlık kontrollerini geçmiş işletmelerdir" diye ekledi.


Destekleme Ödemeleri Devam Edecek
2024 yılı için Ari İşletme Sertifikası alan süt sığırı işletmelerine, doğum yoluyla katılan her dişi buzağı için 4000 TL destekleme ödemesi yapılacağı, ayrıca onaylı süt çiftliklerine de her dişi buzağı başına 600 TL destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi.


Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerini desteklemeye ve sağlıklı süt üretimini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel