Samsun'da Hayvancılık toplantısı

Samsun'da Hayvancılık toplantısı
Samsun İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından Hayvansal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli Toplantısı Düzenledi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Zirai Karantina Müdürlüğü toplantı salonunda, 2024 yılı Hayvansal Üretim Planlaması ve yeni hayvancılık destekleme modeli ile ilgili önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik’in yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Bekir Karaosmanoğlu, şube ve ilçe müdürleri, birlik başkanları, sektör temsilcileri ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.

whatsapp-image-2024-10-04-at-17-01-25-1.jpeg

"Sürdürülebilir bir üretim sağlayacağız"
Toplantıda, 2024 yılı için planlanan hayvansal üretim stratejileri ve yeni destekleme modeli detaylı bir şekilde ele alındı. Salih Çelik, yeni modelin üreticilere ürettikleri kadar destek vermeyi hedeflediğini vurgulayarak, özellikle 20 başa kadar büyükbaş hayvan besleyen aile işletmelerinin desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Çelik, "Aile işletmelerini kırsalda tutarak sürdürülebilir üretim sağlamak önceliğimizdir" dedi.

whatsapp-image-2024-10-04-at-17-01-25-3.jpeg

whatsapp-image-2024-10-04-at-17-01-25-2.jpeg

Yeni destekleme modeli kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık destekleri, arıcılık, ipek böceği yetiştiriciliği, çiğ süt üretimi ve besilik erkek sığır desteklemeleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, tiftik üretiminin teşvik edilmesi, yerli hayvan genetik kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmaların da sürdürüldüğü belirtildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yeni destekleme modeliyle birlikte hem üreticiye destek olmayı hem de hayvancılık sektörünü daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak:ZAFERCAN KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel