Sanat Galerisinde “Dünya” Sergisi

Sanat Galerisinde “Dünya” Sergisi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çarşamba şubesi tarafından Ferhan Şensoy Sanat Galerisinde "Dünya" temalı karikatür sergisi açılışı gerçekleştirildi.

img-5086.jpg

ADD Çarşamba şubesi tarafından Ferhan Şensoy Sanat Galerisinde,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, İsmail Keleş imzalı "Dünya" temalı karikatür sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılış konuşmasını yapan İsmail Keleş, “Sanat; özü ve biçimi yapısıyla insanoğlunun duygu ve düşüncesini aktarma biçimidir. ADD Çarşamba şubesinin sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı teşekkür ederim. Bugün burada bir araya gelerek dünya görüşümü sizlere aktarma şansına sahip oldum.” dedi.

“Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır”

İsmail Keleş’in katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan ADD Çarşamba Şubesi Başkanı Yusuf Can, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, kurtuluşumuzun başladığı şehrimizde ve ilçelerimizde çok güzel etkinliklerle, gösterilerle ve konserlerle kutlandı. Bizler de bu kutlamalara Sayın İsmail Keleş’in hazırlamış olduğu Dünya temalı karikatürleri ile katkı sunmak istedik. Mustafa Kemal Atatürk, “Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır” sözüyle bir milletin sanat ve sanatkârlarıyla çağdaşlaşabileceğini ve gelişebileceğini belirtmiştir. Gazi Paşa, kurtuluştan kuruluşa uzanan mücadelemizde ve hemen sonrasında çağdaş dünya ile yarışımızda; bilimin ışığını, sanatı, sanatçıyı ve eğitimi hep öncelemiş; gençlerimizin bu alanda eğitimleri için gerekeni hep yapmıştır. Bundan dolayı, hayat damarlarımızdan biri olan sanattan ayrılmamak, sanatçılarımıza gereken değeri vermeyi temenni ederim.” ifadelerini aktardı.

Sergi açılışının öncesinde ADD Çarşamba Şubesi Başkanı Yusuf Can tarafından İsmail Keleş’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Ferhan Şensoy Sanat Galerisinde gerçekleşen etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Semiz, ADD Çarşamba Şubesi Başkanı Yusuf Can, ADD geçmiş dönem başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

İsmail Keleş imzalı "Dünya" temalı karikatür sergisi, Ferhan Şensoy Sanat Galerisinde 29 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

img-5096.jpg

img-5131.jpg

img-5135.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel