Şehir plancı adayları Samsun TSO’da

Şehir plancı adayları Samsun TSO’da
Çalışma alanı olarak Samsun’u seçen Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. sınıf öğrencileri Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti

10 farklı konu çerçevesinde Samsun kentini çalışan öğrenciler, planlamalarını Başkan Murzioğlu ile paylaştı.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çalışma alanı olarak seçtikleri Samsun’a gelen Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Planlama Bölümü 4. sınıf öğrencilerini kabul etti. Ziyarette Samsun TSO Meclis Başkanı Aydın Özvatan, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Haluk Akyüz ve Mustafa Kemal Şahin de hazır bulundu. Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen buluşmada öğrenciler, Samsun’un sosyoekonomik kalkınması üzerine geliştirdikleri 10 ayrı kategorideki planlamaları Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile paylaştı. Başkan Murzioğlu, dörderli gruplar halinde uzun ve titiz çalışmalarla sonucu ortaya çıkarttıkları planlamalar için öğrencilere teşekkür etti.
sehir-planci-adaylari-samsun-tso’da.jpg

Başkan Murzioğlu öğrencileri tebrik etti
Yaptıkları çalışmalar dolayısıyla öğrencileri tebrik eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Öncelikle ülkemizin geleceği olarak gördüğümüz siz değerli gençlerimizi Odamızda ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kenti olan şehrimiz, coğrafi konumuyla önemli bir noktadadır. Türkiye’de sadece dört ile nasip olan hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım hatlarıyla Samsun bir lojistik kent konumundadır. Türkiye’nin ilk lojistik organize sanayi bölgesi de ilimize kurulmaktadır. Samsun ayrıca, Bafra ve Çarşamba Ovalarıyla Türkiye’nin önemli tarım şehirlerinden biri. Yedi binlik tarihi bir geçmişe sahip Samsunumuz her şeyiyle Türkiye’nin en güzel, yaşanılabilir illerinden birisidir. Şehirleşmede şehir plancılarının rolü çok önemlidir. Geleceğin şehir plancıları olarak şehirlerimiz sizlerin ellerinde şekil alacak. Ülkemizi sizler geleceğe taşıyacaksınız. Sizlere güvenimiz sonsuz. Gerçekten Samsun’u çok iyi analiz etmişsiniz ve ortaya çok güzel planlamalar çıkartmışsınız. Emeğinize teşekkür ediyorum. Sizlere bundan sonraki gerek üniversite hayatınızda gerekse gelecekte şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

10 başlıkta Samsun’u çalıştılar
Ziyarette konuşan, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Doğan Dursun ise 2016-2017 ders yılında çalışma alanı olarak Samsun’u seçtiklerini belirterek, “Bu seçimimizde, Samsun ilimizin ülkemizin tarım, sanayi ve turizm sektör gelişiminde ve bölge stratejilerinde taşıdığı önem, kıyı değerleri, tarihsel birikiminin varlığı ile kültürel zenginliği belirleyici olmuştur. İlk dönem gerçekleştirdiğimiz çalışmaları bugün sizlerle paylaştık. Birinci dönem de öğrencilerimiz, Akıllı Kent Samsun, Hizmetler Sektöründe Öncü Kent Samsun, Kültür Endüstrileri ile Gelişen Kent Samsun, Küresel Piyasalara Entegre Olan Samsun, Mavi Ekonomi Kenti Samsun, Rönesans Kenti Samsun, Sanayi Kenti Samsun, Spor Kenti Samsun, Tarıma Dayalı Kalkınan Kent Samsun ve Yüksek Teknoloji Üreten ve Kullanan Kent Samsun olmak üzere 10 farklı konu çerçevesinde Samsun kentini çalıştılar. Öğrencilerim bu konu başlıkları çerçevesinde Samsun'un kalkınması üzerine düşünceler geliştirdiler. Samsun üzerine genç beyinlerin fırtınası şeklinde bir ortam oluşturmuş olduk diye düşünüyorum. Bugün sizlerle paylaştığımız sunum paftalarımızı şu anda fakültemizde sergiliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir