Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanlığı tarafından 28 Nisan tarihinde Şeker Fabrikası önünde geçici işçiler ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirilmişti. Yapılan basın açıklamasında, Başkan Sinan Türe,1 ay boyuncu her gün 2 saat ücretsiz fazladan çalışma eylemi kararını aldıklarını açıklamıştı. Başkan Türe’nin yaptığı açıklamaların ardından, sendikadan yeni bir açıklama daha geldi.
Başkan Sinan Türe’nin yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi’miz tarafından 28 Nisan 2016 tarihinde startı verilerek kamu oyuna duyurulan 1 ay boyunca günde 2 saat ücretsiz fazla çalışma eylemimiz Şeker Sektörünün geleceği acısından daha ilk günden siyasetinden sivil toplum kuruluşlarına kadar farklı kesimlerde kısa süreli bir şaşkınlık yaratmıştır. Amacımız; Şeker Fabrikalarında üretimin sağlam temel üzerinde sürdürülebilirliği için şeker sanayi işçilerinin yaşanması olası olumsuzlukları bertaraf etmek yönetim boşluklarına olası iş kazalarına ve hat safhaya ulaşan personel eksikliğine dikkat çekerek siyaset makamlarını bu konuda harekete geçirmektir. 25 kamu fabrikasının bulunduğu il ve ilçelerde gerçekleştirdiğimiz eylemden sonrası yaşanan gelişmeler bizlere doğru bir eksende hareket ettiğimizi işaret ederek umutlarımızı yeniden yeşertmiştir. Şeker-İş sendikası 53 sene önce olduğu gibi bugünde duymasını bilene ses yaşamasını bilene yürek savaşmasını bilene zafer olacaktır.” dedi.
Başkan Türe açıklamada ayrıca, “İç Anadolu’dan Akdeniz’e, Doğu Anadolu’dan Karadeniz’e, Trakya’ya kısaca Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar uzanan 25 fabrikamızın bulunduğu il ve ilçelerde başta siyası partiler olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının zorluğu ve ibret verici mücadelemizde ki destek ziyaretleri açıklamaları bizleri gururlandırırken, eylemin 100’de 100’e yakın bir katılımla gerçekleştirilmesi bu onurlu davayı daha da taçlandırmıştır. Büyük bir katılımla gerçekleştirdiğimiz 2 saat ücretsiz fazla çalışma eylemi asla bir yerlere göz dağı verme eylemi değil tam aksine Ölü fikirleri eleyerek ve realiteleri ortaya koyarak milli vicdanları harekete geçirme eylemidir.Gelişmeler bundan sonra şeker sektörünün artık farklı bir yörüngede sektör çalışanlarının arzuladığı boyutlarda tartışılacağına işaret etmektedir. Şeker üretiminin korunması ve geliştirilmesi noktasında tüm Tüten bacaların donen çarkların usta erlere beyinlere olan ihtiyacı her geçen gün daha kendisini hissettirmekte Şeker fabrikalarının beyni olan 15-20 yıllık geçici işçiler kendilerine bir şans verilmesini beklemektedirler.” İfadelerini kullandı.
HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Kenan GÜN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.