ŞEN, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ "OTOGAR ŞUAN FAYDADAN ÇOK ZARAR VERİYOR"

ŞEN, AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ  "OTOGAR ŞUAN FAYDADAN ÇOK ZARAR VERİYOR"
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı, Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı'nda vatandaşların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını dile getirerek, otogarın yapımında rol oynayan AK Parti iktidarını topa tuttu.

Geçtiğimiz haftalarda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katıldığı toplantıda, "Otogar ile ilgili eleştirileri duyuyorum. Onu da raylı sisteme ve hızlı tren aksına yakın bir yere taşımayı planlıyoruz. İnşallah onu taşıdığımızda, treni taşımayı değil, otogarı taşıyarak işi çözmüş oluruz." ifadelerini kullanarak Samsun otogarında yaşanan ulaşım sıkıntılarına dikkat çekmişti. Bunun üzerine Saadet cephesinden de Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası otogarında vatandaşın gece geç saatlerde yaşadığı ulaşım sorunlarına yönelik açıklama gecikmedi. Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, otogar daha yapılmadan önce risk değerlendirilmesinin yapılması gerektiğini ifade ederek, otogarın yapımında rol oynayan AK Parti hükümetini eleştirdi. Şen, özel aracı olanlar için otogara ulaşımın kolay olduğunu, ancak özel aracı olmayanlar için otogara gidip gelmenin büyük bir maliyet olduğunu belirterek, "bazen insanlar bilet parası kadar taksi ücreti ödemek zorunda kalıyor. Otogar oraya yapılmış, ancak şu an faydadan çok zarar veriyor." Sözlerini aktararak Samsun'un sorununa parmak bastı.

www-samsunharitasi-com-66-otogar-hb4p42pkecdf.jpg

"AK Parti hükümetinin yaptığı bir şey var: kısa sürede bir karar alalım"

AK parti hükümetinin plansız ve kısa sürede hareket etmesini eleştiren Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, "Samsun’un sorunları var ve biz bunları takip ediyoruz. Son belediye başkanlığı değişimi ile birlikte Samsun’a neler yapılabilir arayışı içerisine girildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, otogarı gündeme getirdi. Eğer otogarın önceden risk değerlendirmesi yapılmış olsaydı, belki de lojistik anlamda daha farklı bir yere konulabilirdi. AK Parti hükümetinin yaptığı bir şey var: kısa sürede bir karar alalım, kararı biz verelim ve vatandaş da bu karara uymak zorunda kalsın düşüncesiyle hareket ediliyor. Bu durum zamanla alışkanlık haline geldi. O dönemin şartlarında otogar da birine ihale ettirilip yaptırıldı. Ancak geçen zaman içinde bizim de yaşadığımız bir sorun haline geldi." dedi.

"Özel aracı olmayanlar için maliyetli"

Otogar ile Şehir arası özel aracı olmayanlar için maddi açıdan zor olduğunu vurgulayan İl Başkanı Salih Şen, "Çocuklarımızı şehir dışına gönderiyoruz, onlar geri geliyorlar. Şehir içindeki vatandaşların otogara ulaşımı, özel aracı olanlar için daha kolay. Ancak özel aracı olmayanlar için otogara gidip gelmek büyük bir külfet. Eğer bir yere gidecekse, kişi bilet parası kadar taksi ücreti ödemek zorunda kalıyor. Otogara büyük bir yatırım yapılmış; biz de yatırımın geri dönüşümü açısından durumu değerlendiriyoruz. Otogar oraya yapılmış ancak şu an faydadan çok zarar veriyor. Lojistik anlamda sıkıntılar var." ifadelerini kullandı.


"Gece yolcular güvensiz bir ortamda kalıyor"

Gece geç saatlerde vatandaşın yaşadığı yaşadığı problemlere dikkat çeken Başkan Salih Şen, "Gecenin geç saatlerinde, otobüslerin getirdiği yolcular otogarın dışında güvensiz bir ortamda bırakılıyor. Özellikle kız çocukları karanlıkta beklemek zorunda kalıyorlar. Otogarı daha işlek hale getirmek için çalışmalar var mı? Evet, var. Alt geçitler, üst geçitler, viyadükler yapılmış. Otogarı işler hale getirmek için yatırımlar yapılıyor. Otogar taşındığında, yeni yerine de yatırımlar yapılacak. Bu bakımdan, kamu yararına yönelik ne yapılabileceği düşünülerek karar verilmesi gerekiyor. Bu kadar masraf yapılacak yatırımlar için her açıdan düşünülmeli." sözlerini kaydetti.

"Otogarın ulaşımı gece vakitlerinde çok zor"

Otogarın nereye taşınacağı konusunda netlik olmadığını söyleyen Salih Şen, "Otogarın ulaşımı gece vakitlerinde çok zor; gündüz de aracı olmayanlar için sıkıntılı. Basından, otogarın daha uygun bir yere taşınacağına dair duyumlar alıyoruz. Ancak kesin bilgiye sahip olmadan kar-zarar dengesini kurmak zor. Otogar nereye taşınacak? Trafiği rahatlatacak bir yer var mı? Deniliyor ama bu yerin neresi olduğunu bilmiyoruz. Gecenin geç saatlerinde şehir dışına gidecekler için sıkıntı yaşanıyor. Merkez ilçelere ulaşımda da zorluklar var." diye konuştu.

"Vatandaş taksilere mahkum edilmemeli"

Otogarın Samsun'un sıkıntıları arasında yer aldığını söyleyen Şen, "Buraya tramvayın getirilmesi işi çok daha kolaylaştıracaktır. Otogar mı tramvaya gitmeli, yoksa tramvay mı otogara? Maliyetler göz önünde bulundurulmalı. Önümüzdeki günlerde daha fazla açıklık kazanacaktır. Vatandaş taksilere mahkum edilmemeli. Samsun’un sıkıntılarından biri de budur." Dedi.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir