"SERMAYENİZ DÜZGÜN İNSAN BİRİKTİRMEK OLSUN"

"SERMAYENİZ DÜZGÜN İNSAN BİRİKTİRMEK OLSUN"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürlüğü görevine atanmasından kısa bir süre sonra alelacele görevden alınan Haluk Tan kendi sosyal medya hesabından videolu basın açıklaması yaptı.

Videolu basın açıklamasına, spora olan tutkusunun çocukluk yıllarından itibaren devam ettiğini, Spor ile alakam çocukluk yıllarından beri devam eden sevdamdır cümlelerini kullanan Haluk Tan, "Amatör futbolda Yenidoğan Spor, Fener Spor, Belde Spor ve son olarak öğretmenlik yaptığım Ordu Aybastı Spor'da görev aldım. Samsunspor'da ise Süper Lig'e çıkarken basın sözcüsü ve Süper Lig'de genel sekreterlik gibi onurla yürüttüğüm görevler oldu.”

Samsun 1919 Spor Kulübü'nün başkanlığını yaptığına da değinen Tan, Samsun TFF Bölge Müdürlüğü görevine gelme sürecimle birlikte göreve başlamadığın andan itibaren bölgedeki amatör ve profesyonel kulüpleri hızlıca ziyaret ettiğini belirterek, Samsun’un yanı sıra Amasya, Sinop, Tokat, Çorum illerine de ziyaretler gerçekleştirdiğine değindi.

Haluk Tan, Bölge futbolunun gelişimi için sadece sporun yetmediğini, Samsun’da bir eğitim merkezi kurma hayali olduğunu dile getirerek, TFF’nin futbolun temelindeki eğitimi arttırmak adına daha büyük adımlar atması gerektiğini savundu. Haluk Tan, “Bölge futbolunun gelişmesi sadece yılda bir-iki dokunuş ile olmamalı. Eğitim için gerekli olan bir binamız yoktu. Bu konuda şehir dinamiklerini harekete geçirme hayalim vardı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Emlak ile en iyi yerin Samsunspor tesisinin ön tarafında olduğuna karar verdik.”

Samsun’daki iki üniversitenin spor akademileri ile iş birliği yapmayı hedeflediğini söyleyerek açıklamasına devam eden Haluk Tan, amatör spor kulüplerine üniversitelerden stajyer öğrencilerin diyetisyenlik, sağlık hizmetleri ve spor eğitimi gibi alanlarda katkı sağlayabileceğini belirtti. Pandemi sonrası gençlerin hareketsiz yaşam tarzı ve kötü beslenme alışkanlıklarına dikkat çeken Tan, sporun önemine vurgu yaptı. Sporun yalnızca fiziksel değil, sosyal açıdan da gençlerin hayatını olumlu yönde etkilediğini ifade ederek şöyle devam etti.

“Pandemiden sonra fast food ağırlıklı beslenen ve hareketsiz bir nesil geliyor. Spor, çocuklarımızın asosyal yapısını ortadan kaldırdığı gibi, sağlıklı bireyler yetiştirmek için de önemli bir araçtır. Spor kötü alışkanlıklardan korur ve gelecekte ekip ruhunu destekler sözleri ile devam eden Tan," 2 Eylül 2024 tarihinde görevden alınmasıyla ilgili olarak duygusal açıklamalarda bulundu. Görevden alınmasının mikro milliyetçilikle ilişkilendirilmesini doğru bulmadığını dile getiren Tan, şu ifadeleri kullandı: "02.09.2024 tarihinde görevime son verilmiştir. Görevden alınma sebebine gelince, mikro milliyetçilik üzerine indirgenerek tanımlanmasını doğru bulmuyorum. Hırsın aklın önüne geçtiği bir süreçte, benim de aynı şekilde davranmam gerektiğini düşünmüyorum. Samsun'da kendisini arayan birçok kişinin desteğini aldığını ve bu durumun kendisi için bir madalya olduğunu ifade etti. TFF yönetimiyle de projeleri ve hayalleri hakkında konuşmak istediğini belirten Haluk Tan, görevden alınmasına rağmen futbola olan katkılarım devam edecektir.

İki güzide şehir ancak akil insanların akil davranışları ile huzurlu olacaktır. Gönlüm rahat, eksik kalan projelerimi umarım bu yazı ile bir katkı olarak paylaşmış oldum. Samsun’a ve futbola olan hizmetlerim yarım kalmamalı. Bana destek veren tüm dostlarına teşekkür ederek, herkese hakkımı helal ediyorum. Samsun’da hassasiyet gösteren gönül dostlarıma diyorum ki, sermayeniz düzgün insan biriktirmek olsun. Herkese hakkım helaldir. Saygılarımla” sözleri ile açıklamasını sona erdirdi.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir