300 BİN ‘SAMURAY’ DEVREDE!

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 'Kahverengi Kokarca Mücadelesi Eylem Planı' çerçevesinde bölge genelinde 300 bin samuray arısının doğaya salınacağını duyurdu.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 'Kahverengi Kokarca Mücadelesi Eylem Planı' çerçevesinde bölge genelinde 300 bin samuray arısının doğaya salınacağını duyurdu.

ENSTİTÜ TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ

Karadeniz Bölgesi'nde üreticilerin kahverengi kokarca zararlısına karşı şikayetleri giderek arttığı görülmekte. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, bu soruna çözüm bulmak için harekete geçti. Biyolojik mücadele kapsamında, bölgedeki enstitü tarafından geliştirilen, kahverengi kokarcanın doğal düşmanı olan yaklaşık 300 bin Samuray arısının doğaya salınacağı açıklandı. Bu arıların, zararlı popülasyonunu kontrol altına alarak üreticilerin sorunlarını hafifletmesi bekleniyor.

İLAÇLAMA YAPILACAK

Ayrıca Bakanlık, Yerel yönetimlerle iş birliğine gidilerek Kokarca popülasyonun yoğun olduğu belirlenen yaklaşık 140 bin ünitede ilaçlama yapılacağı konusunda açıklama yaptı.

HAKSIZ TİCARETE İZİN VERİLMEYECEK

Kahverengi kokarca mücadelesine yönelik çalışmalar hasat sonrasında da ara vermeden devam edileceğini açıklamalarına ekleyen Müdürlük, Kahverengi kokarca sorununu bahane ederek üreticiden daha düşük fiyatla ürün almaya çalışan tüccarlar konusunda da önlemler alıyor. İlgili bakanlıklar ile bu tür haksız uygulamaları engellemek amacıyla gerekli çalışmaları yürütüldüğünü de duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri