TMMOB 70. Yılını Kutluyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 1954 yılında kabul edilen 6235 Sayılı Kanun ile kuruldu ve 70 yıllık geçmişi boyunca meslektaşlarının haklarını savunarak, mesleki gelişime katkı sunmayı amaçladı.

Kebapcı: "Mesleki Mücadelemiz, Toplumsal Mücadele ile İç İçe"

TMMOB İKK Sekreteri Veli Kebapcı, yaptığı açıklamada, mühendislik ve mimarlık alanında toplumsal çıkarları savunmanın önemine değinerek, "Meslektaşlarımızın sorunları, toplumun genel sorunlarından ayrı tutulamaz. Bu yüzden TMMOB olarak, ülkemizin kalkınmasında bilim ve teknolojinin gücünü savunuyoruz ve mücadelemizi bu anlayışla sürdürüyoruz," dedi.

Ekonomik Kriz, Meslektaşlarımızı Zorluyor

Kebapcı, özellikle son dönemde derinleşen ekonomik krizin mühendis, mimar ve şehir plancılarının hayatını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. "Kamusal yatırımların azalması, düşük ücretler, güvencesizlik ve özlük haklarının kaybolması gibi sorunlar, meslektaşlarımızı büyük bir baskı altına almış durumda. Ancak bizler, bu sorunları aşmak için mücadele etmeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Emek ve Toplumdan Yana Bir Gelecek İçin Mücadele

TMMOB'nin 70 yıllık mücadelesinin toplumsal sorumluluk bilinciyle sürdüğünü belirten Kebapcı, "Mühendislik ve mimarlık hizmetlerinin halkın refahına katkı sağlaması için mücadele ediyoruz. Amacımız, ülkemizde eşit, özgür, laik ve adil bir yaşam inşa etmek," diyerek meslektaşlarını birlik olmaya ve bu mücadelede yer almaya davet etti.

"Mücadelemizden Asla Geri Adım Atmayacağız!"

Veli Kebapcı, açıklamasını, "TMMOB olarak, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çıkarlarını koruma kararlılığındayız. Halkın ve emekçilerin yanında, örgütlü mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. Yaşasın TMMOB! Yaşasın örgütlü mücadelemiz!" diyerek sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri