ADAYLAR OKULLARI KARIŞTIRDI

Samsun'un Çarşamba ilçesinde KPSS sınavına giren öğrenciler, benzer isimli okullar nedeniyle sınav yerlerini karıştırdı.

Samsun’un Çarşamba İlçesinde KPSS Sınavı heyecanı yaşandı. Kamuda kariyer hedefi olan adaylar ÖSYM tarafından uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) ter döktü. Türkiye genelinde 1 Milyon 470 bin 487 adayın başvurduğu ve saat 10.15 itibari ile başlayan KPSS Sınavında bazı adaylar İlçe de benzer isimde başka bir okulun bulunması sebebiyle sınav yerini karıştırdı.

‘NAVİGASYON’UN AZİZLİĞİNE UĞRADILAR’

Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sınava girmesi gereken öğrenciler, navigasyonun azizliğine uğrayarak yanlışlıkla Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gidince büyük bir kargaşa yaşandı. Okulları karıştıran yüzlerce öğrenci, sınava yetişebilmek için saniyelerle yarıştı. Çocuklarını sınava getiren bazı veliler, İlçe de benzer isimde başka bir okul bulunmasından dolayı karışıklık yaşadıklarını ifade etti.

‘ÖĞRENCİLER SANİYELERLE YARIŞTI’

Birçok veli navigasyon sisteminin kendilerini yanlış okula yönlendirdiğini belirterek, “Navigasyonda Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni arattığımızda bizi Çarşamba İmam Hatip Lisesi'ne götürdü. Fark ettiğimizde çocuklarımızın sınavı kaçırmasından korktuk” dediler. Sınav saatine dakikalar kala, doğru okula ulaşmaya çalışan öğrenciler ise saniyelerle yarıştı. Öğrenciler; “Navigasyonun yönlendirmezi ile yanlış okula gittiğimizi fark edince çok panikledik. Neyse ki hızlıca sınav yerimize ulaşabildik ama bu karışıklık bizde ciddi bir stres yarattı” diye konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri