"Ahşap ürünler görücüde"

Samsun’un İlkadım İlçesi Saathane Meydanı’nda kaliteli ağaçlardan üretilen mutfak gereçleri ve mobilyalar, vatandaşların ilgi odağı oluyor

Samsun’da bir butik atölyede özel siparişlerle müşterilere sunulan bu ürünler, kayın, ceviz, kestane, şimşir ve zeytin ağaçlarından üretiliyor ve yüksek işçilik kalitesi ile dikkat çekiyor. Fiyatlar, 10 TL’den 600 TL’ye kadar geniş bir aralıkta değişiyor. Bu işin üretimini ve satışını yapan Abdullah Torun, “Kaliteli ağaç ürünleri ile fark yaratıyoruz” dedi."Biraz desen üzerine çalışıyoruz"
İnsanların ilgisini çeken şeyin desenler olduğunu söyleyen Abdullah Torun, “Burada farklı ürün gruplarımız var. Kesme tahtası, bardaklar, kaşıklar ve merdaneler gibi ürünleri atölyelerimizde yapıyoruz. Butik atölyemizde ustamız ile birlikte bazen siparişe göre çalışıyoruz. İnsanlarımızın, vatandaşların istekleri doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Biraz daha desen üzerinde çalışan ekiplerimiz var. O ekipler ile güzel modeller çıkartarak ürünlerimizi vatandaşlarımıza sunma imkanımız oluyor” diye ifade etti."Ürünlerimizin yüzde 95'i ağaç ürünüdür"
Fiyat aralıklarından bahseden Torun, “Burada biz şunu amaçlıyoruz; ürünlerimizin yüzde 95’i ağaç ürünüdür. Ağaç ürünlerinden mutfak gereçleri ağırlıklı olarak çalışıyoruz ama bunun yanında kaşıktan oturma grubuna kadar birçok şey yapıyoruz. Biz sıradan ürünlerden ziyade, daha çok ağaç kalitesi ve işçiliği yüksek olan ürünler sattığımız için fiyat skalamız yüksek kalır. Ama bunun yanında 10 TL’ye de bir kaşığımız var, 600 TL’ye de bir kaşığımız var. Yani tüm fiyat aralıklarında ürünlerimiz mevcuttur” diyerek sözlerine devam etti.

"Kaliteli ağaçlar kullandığımız için fiyatlarımız yüksek olabilir"
Ürünleri kaliteli ağaçlar ile yaptıklarının altını çizen Torun, “Fiyatlarımız ağacın kalitesine ve işçiliğine göre değişebiliyor. Ağırlıklı olarak burada kayın, ceviz, kestane, şimşir ve zeytin ağaçlarını kullanıyoruz. Bu ağaçları kullanmamızın sebebi ise kaliteli olmalarından dolayıdır. Kaliteli ağaç kullandığımız için fiyat aralıklarımız bu şekilde diyebilirim” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri