AK Parti’den Gazze'deki Katliama Tepki

AK Parti Samsun İl Başkan Vekili Halil Bülbül, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılara sert tepki gösterdi.

Ak Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından gazze’de yaşanan olaylardan ötürü basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Ak Parti İl Başkanvekili Halil Bülbül gerçekletirdi. Bülbül son günlerde hastanelerin, ibadethanelerin ve sığınma kamplarının hedef alındığını ve Gazze’nin adeta yerle bir edildiğini belirtti. Bu saldırılarda 42 bin masum Filistinli sivilin şehit olduğunu, 100 binden fazla insanın ise yaralandığını vurguladı. Bülbül, "Filistin ve Gazze kan ağlıyor. İsrail’in bu insanlık dışı saldırılarını şiddetle kınıyoruz" dedi.

"77 Yıldır Süren İşgal ve Zulüm"

Halil Bülbül, İsrail'in yıllardır sürdürdüğü işgal ve zulmün bölgede istikrarsızlık yarattığını belirtti. "İsrail, 77 yıldır Filistin halkına zulüm, işgal ve katliam uygulamaktadır. Milyonlarca Filistinli, topraklarından edilip hakları ve malları gasp edilmiştir. Böyle bir gasp ve hırsızlıkla dünya sahnesine çıkan bir terör devletinden hukuk ve adalet beklemek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"Uluslararası Toplum Yeterli Adımları Atmıyor"

Bülbül, uluslararası toplumun ve kurumların bu insanlık dışı duruma karşı sessiz kalmasını da eleştirerek, "Uluslararası hiçbir kurum, bu zulmü ve katliamı durdurmak için yeterli çabayı göstermemektedir. Bugün bu katliama sessiz kalan devletler, kendilerini ciddi bir devlet olarak görme hakkına sahip değildir" dedi.

"İsrail'in Yaptıklarını Kınayamayan Devletler Suskun"

Ayrıca, Halil Bülbül, Batılı devletlerin insan haklarını savunmalarına rağmen İsrail'i kınama cesaretini bile gösteremediklerini ifade etti. "İnsan hakkını sürekli savunduğunu iddia eden bazı Batılı devletler, maalesef ki İsrail’in bu katliamını kınayamamaktadır. Uluslararası toplum, gerekli adımları atmaktan ve hukuku işletmekten uzaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri