“ALTIN 3 BİN TL’Yİ BULACAK”

Son haftalarda hızlı bir fiyat artışı yaşayan gram altın hakkında kuyumcu esnafı yılsonu tahminlerinde fiyatın 3 bin TL’ye ulaşabileceğini öngörüyor.

Önemli yatırım araçlarından biri olan altın fiyatlarında son haftalarda hızlı bir yükseliş yaşanıyor. 2 bin 600 Türk Lirası bandında seyreden 1 gram 24 ayar altının fiyatı günden güne yükseliyor. Bir süredir durgunlaşan ve son haftalarda durgunluğunu bozarak hızla yükselmeye başlayan altın fiyatları hakkında kuyumcu esnafları, ciddi ve dikkat çeken tahminlerde bulunuyorlar. Samsun’un Çarşamba ilçesinde Kuyumcu olan Metin Doğan, bir gram altın fiyatının 2024 yılı sonunda 3 bin TL olacağını ve yatırım yapmayı düşünenlerin altını tercih etmesi gerektiğini ifade etti.

“Altın 3 bin TL olacak”

Altın fiyatının yıl sonuna doğru daha da artacağını vurgulayan Kuyumcu Metin Doğan, “Şuanda 22 ayar bileziğin gramı 2 bin 495, 24 ayar fiyatı 2.665 bandında şuanda 1 haftadır aşırı derecede yükseliş var. Şuan dünya da bir çok yerde yaşanmakta olan savaşlar var. Geçtiğimiz günlerde Amerika’da yaşanan olay piyasaya bir nebze etki gösterdi. Bu durumun kısa bir müddet durmasını daha sonra tekrar yıl sonuna kadar 3 bin bandını görmesini öngörüyoruz.” Diye ifade etti.

“Altın çıkarsa Dolar ve Euro’da çıkar”

Altının tüm kurları etkilediğinin altını çizen Metin Doğan, “Şuanda altının yükselmesinin sebepleri arasında en büyük nedeni dünyada olan belirsizlikler, savaşlar, ekonomik buhranlar, enflasyon yükseğe çıkması ve insanların alım gücünün düşmesi. Bunların hepsi altının yükselişinde bir etken olabilir. Şimdi baktığımız da gurbetçiler geliyor. Euro, Dolar bu vatandaşlarımızın gelişi nedeniyle bir miktar düşebilirdi ama aksine şuan gurbetçilerin gelme zamanı. Euro ve Dolarda bir çıkış var. Tahminimce altın çıkarsa, Dolar ve Euro’da çıkar.” şeklinde konuştu.

“Yatırım aracı altın olmalı”

Yatırım aracı olarak altının tercih edilmesi gerektiğini belirten Doğan, “Vatandaşın en çok yatırımı altına yapması gerekiyor. Euro, Dolar gibi kurlara yapmaması gerekiyor. Çünkü Euro ve Dolar yatırım aracı değildir. Dolar Euro ödeme aracıdır. Yatırım aracı olarak altın kullanmalıyız.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri