AMAN YEDİKLERİNİZE DİKKAT ! LİSTEDE NELER VAR NELER

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği denetimlerinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Yapılan kontrollerde, çeşitli firmaların ürettiği veya sattığı gıdalarda sağlık açısından ciddi riskler tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği denetimleri sırasında tespit edilen sağlığa zararlı gıdaları kamuoyuna açıkladı. Yapılan denetimler neticesinde, çeşitli firmalar tarafından üretilen ve dağıtılan ürünlerde ciddi sağlık riskleri oluşturabilecek unsurlar belirlendi. Bu kapsamda, insan sağlığını tehlikeye atabilecek gıdaların listesi ve firmalar yayınlandı.


Denetimlerde, insan hayatını tehlikeye sokacak bozulmuş ve değiştirilmiş ürünlere dair çarpıcı bulgular kaydedildi. Özellikle et ve et ürünleri dikkat çekti; örneğin, dana-kuzu karışık et ile Adana kebap gibi ürünlerde tek tırnaklı eti tespit edildi. Ayrıca, ısıl işlem görmüş dana sucuk ve tas kebabı gibi ürünlerde de hem tek tırnaklı eti hem de domuz eti bulunması, gıda güvenliğine yönelik ciddi bir tehdidi gözler önüne seriyor. Çiğ lahmacun harcı gibi ürünlerde de benzer bir durum yaşandı; bu üründe de tek tırnaklı eti tespit edilmesi, denetimlerin önemini bir kez daha vurguluyor.

Alkollü içeceklerde de benzer sorunlar yaşanıyor. Şüpheli sıvı olarak adlandırılan bazı alkol ürünlerinde hacmen alkol düşüklüğü ve gıda da kullanımına izin verilmeyen alkol tespit edildi.

Baharatlar ve çeşni vericilerde de alarm zilleri çalmaya başladı. Pul kırmızı biber, tatlı biber öğütülmüş ve sumak gibi ürünlerde gıda da kullanımına izin verilmeyen boyaların tespit edilmesi, gıda sahteciliğinin boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle sumakta hem izinsiz boya hem de gıda boyası kullanımıda şaşkınlık veriyor.

Süt ve süt ürünleri alanında da durum farksız değil. Yarım yağlı kahvaltılık tost peynirinde natamisin bulunması, sağlığa zarar verebilecek başka bir ihlal olarak kayıtlara geçti.

Ayrıntılı bilgi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri