Ameliyat masasında kaderi değişti

Bir kalp ameliyatı sonucunda bedensel engelli olan Sinan Kanat, engelli olduktan sonra verdiği hayat mücadelesini anlattı.

Çocukken hipertansiyon ve kalp hastası olan Sinan Kanat, 3 kez kalp ameliyatı geçirdi. Üçüncü kalp ameliyatını 2018 yılının Şubat ayında oldu. Bu kalp ameliyatı ağır olduğu için doktorlar, masada kalabileceğini söyleyerek Sinan Kanat'ı uyardılar. Ancak ameliyat olmadığı takdirde de bir şey değişmeyeceğini bildiği için ameliyata girdi. Ameliyata sapasağlam yürüyerek giren Sinan Kanat, ameliyat anında felç oldu ve yaşam mücadelesi başladı. Biz de Haber Expres İnternet Haber Gazetesi olarak Sinan Kanat'a yaşadığı hayat mücadelesini sorduk.

"Kalp damarları kopma noktasına gelmiş"

Ameliyata girmeden önce yaşadıklarını anlatan Sinan Kanat, "Ben doğuştan bedensel engelli olmadım, bir ameliyat sonucunda bedensel engelli oldum. Çocukluktan beri hipertansiyon sıkıntıları yaşamıştım. Daha önce 2 kalp ameliyatı olmuştum. Üçüncü kalp ameliyatımı 2018 yılının Şubat ayında İstanbul'da oldum. Üçüncü ameliyata normal, ayakta sağlam bir şekilde girdim. Ameliyat esnasında felç kalmışım. Hem ses tellerim hem de belden aşağısı komple felç oldu. Ameliyattan önce doktorlar bana felç kalacağımı söylemedi ama masada kalabileceğimi söylediler. Çok ağır bir ameliyattı. Masada kalma ihtimali yüzde 50'nin üzerinde, çünkü kalp damarları artık kopma noktasına gelmiş ve çok yıpranmış durumdaydı," ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşama ihtimalim yüzde 50'den azdı"

"Aynı zamanda bir yapay damar takılacağını ama ikinci bir yerden bir damardan daha şüphelendiklerini, o damarda da sorun varsa 2 yapay damar takılacağını belirtip yaşama ihtimalinin yüzde 50'den az olduğunu söylediler. Sonra çoğu kişi bana dava aç, hakkını ara dediler ama ben doktor hatası olduğunu bilemediğim için bir şey yapamadım. Çünkü ağır bir ameliyat olacağını söylemişlerdi, ben de o yüzden fazla üzerine düşmedim. Benim maceram bu şekilde başladı diyebilirim," şeklinde konuştu.

"Yedi sene önce iş hayatını bitirdim"

2018 yılından beri bir yerde çalışmadığını belirten Kanat, "Benim ameliyata girmeden önce bir işyerim vardı. İşyerime girmek için önce bir merdiven çıkıyordun, sonra asansöre biniyordun ve ikinci katta bulunuyordu. Felç olunca ilk aylar belki bu geçici bir şeydir diye umutlanıyordum. Kabullenmek çok zordu. Sanki ameliyattan çıktık, biraz hasta olduk, sonra iyileşip hayatımıza devam edecekmişiz gibi geliyordu. Bir anda insan algılayamıyor, böyle bir felci kabullenemiyor. Yaklaşık 5 ay iş yerime kira ödedim, belki dönerim diye fakat öyle olmadı. Zaten ilk 6 ayım neredeyse yatalak geçti, çok zor bir dönemden geçtim. İş yerimizi kapatmak zorunda kaldık ve iş hayatımız da bitmiş oldu. Yaklaşık 7 yıldır engelliyim, 7 yıl önce iş hayatını bitirdim ve 7 yıldır iş bulamıyorum," diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri